Barion Pixel
1202. BUDAPEST, LÁZÁR UTCA 48.
atka
atka
atka
atka
previous arrow
next arrow
atka
atka
atka
atka
previous arrow
next arrow

Termékeink vásárlása kizárólag webáruházunkon keresztül lehetséges!

Ragadozó atkák a konténeres gyümölcsfáinkon

ragadozo_atka_biokiskert

Ma Konténeres Gyümölcsfa Nyílt Napunk volt Dunaharaszti telephelyünkön.

Ahhoz képest, hogy nagy esőt ígértek, elég sokan jöttek el.

Egy hölgy elmesélte a többieknek, hogy a tavaly feltelepített ragadozó atkák mennyire rendbehozták a gyümölcsfáit. Még én is meglepődtem, mennyire sokat javítottak a növényegészségügyi helyzeten ragadozó atkáink.

Körülbelül 6 éve forgalmazzuk, de jóval előtte is használtam biogazdaságokban. Alapvetően atkakártevők ellen árulják és arra tökéletesen működik. A legcsúnyább tünetek is elmúlnak így, például a dió gubacsatkái, a szőlő gubacsatkái, de még a takácsatkát is megeszik.

 

Gyakorlatban aztán rájöttem, hogy a levéletetveket is nagyon legyérítik, bár nem tudtam hogyan, hiszen nagyon aprók, nem tudnak megölni egy sokkal nagyobb levéltetűt. Aztán elkezdtem beszélgetni a dologról rovartanosokkal és arra jutottunk, hogy amikor elfogy a természetes táplálékuk a kártevő atka, akkor “belekóstolnak” a többi kicsi szívókártevő tojásaiba. A lárvák kikelésének megakadályozásával a tetvek teljes populációját csökkentik. Amelyik növényen pedig kevés a levéltetű, ott sokkal kevesebb a betegség is. Egyrészt nincsenek sérülések (szívásnyomok) amelyeken keresztül bejutnak a kórokozók, másrészt nem gyengítik a növény immunrendszerét.

Itt mutatom be a kihelyezésüket:

VIDEO

Én már 4 éve minden általam bekonténerezett gyümölcsfára telepítek ragadozó atkákat, így a nálunk vásárolt fákon, már alap rovarok elleni védelem van.

Egyre több növényen próbáljuk ki évről évre és javaslom is mindenkinek, hiszen egy olcsó, természetes, hosszú távon ható dologról van szó.

Szuper visszajelzések vannak a hazai gyümölcsökön kívül sövénynövényekre, virágokra (rózsáktól a leanderig), melegházi gyümölcsökre (pl. citrusok), de még szobanövényekre is!

Fontos tudnivaló, hogy csak ilyenkor kaphatók és telepíthetők. Még vannak készleten a hűtőgépeinkben, rendelhetők és április első hetéig kihelyezhetők.

ITT találhatók:

Ragadozó atka

0
    0
    Kosár
    Üres a kosár :(Vissza az üzletbe