Barion Pixel
1202. BUDAPEST, LÁZÁR UTCA 48.
atka
atka
atka
atka
previous arrow
next arrow
atka
atka
atka
atka
previous arrow
next arrow

Termékeink vásárlása kizárólag webáruházunkon keresztül lehetséges!

Bio paradicsom palántáink

DSC_0068

Minden évben sokan várják zöldségpalántáink érkezését.

Idén is a biodinamikus kívánalmaknak megfelelően vetettük el a ReinSaat vetőmagjait. Nevelésük során a saját technológiámat használom és nagyon figyelek mindenre.

A következő fajtákat választottam a paradicsomok közül:

Black Cherry

Ez egy klasszikus, ellenálló sötét húsú és levű koktélparadicsom, amelynek különleges antioxidáns tartalma kiemelkedően egészségessé teszi. Magasra nő, de elég karózni. Karakteres íze van. Mindenkinek ajánlom, mert nagyon strapabíró.

Donatellina

Hatalmas kedvenc, szuperédes, bőtermő, folytonnövő élénkpiros koktélparadicsom. Tavaly ez lett az év slágere. Biológiai növényvédelmi technológiámmal teljesen védhető. Ajánlom kisgyerekeseknek, édesszájúaknak, profi biokertészeknek is. Gyönyörű, nagyfürtű, egyben érő piacos termése van. Támrendszert igényel és fagyokig terem. Fóliasátorba, valpinibe is tökéletes választás!

Hellfruct

Tökéletes fürtös paradicsom biotermesztésre. Folyamatosan és magasra nő, fagyokig terem. Klasszikus aromás paradicsom íze van. Frissfogyasztáson kívül szuper paradicsomlének. Strapabíró, szabadföldön és zárt termesztésben is jól érzi magát. Az egyik legnagyobb termésmennyiségre képes fajta.

Kalami

Ez a fajta tavaly debütált, most pedig második az eladási listánkon. Fürtben érő, piros, szuperédes koktélparadicsom. Bogyója hosszúkás, datolya alakú. Jelenleg ennek a legnagyobb a cukortartalma a kínálatunkból. Igazi gyerekek kedvence. Folytonnövő, támrendszert igényel. Dézsában balkonon is jól érzi magát, fóliában, üvegházban, vagy valpiniben pedig akár Karácsonyig szedhető.

Liguria

A tökéletes befőző paradicsom. Az ökörszív fajtacsoportba tartozik, de az alapfajtáknál sokkal ellenállóbb, igazi biotermesztésre alkalmas óriásparadicsom. Furcsa alakú hatalmas bogyója nagyon nehéz, ezért erős karózást Piros színű, mely feldolgozás során is élénk marad.

Mirimiri

Még ma is vezeti eladási listánkat ez a zamatos, piros, fürtös koktélparadicsom, amely Reinhilde asszony egyik nagy kedvence. Folytonnövő, hosszan és bőven terem, ellenállóképessége pedig még a biodinamikus fajták közül is kiemelkedő. Profi biotermelők esküsznek rá.

Ricca

A profi biotermesztői szegmens normál bogyójú, piros fürtös paradicsoma. Biogazdaságokban elsősorban zárt, intenzív termesztésben használják, piaci értékesítésre. Ez a legbővebben termő fajtánk, amely biológiai növényvédelmi technológiánkkal tökéletesen védhető, de tápanyagigényes, ezért jó minőségű komposztos, kerti talajt, folyamatos szedést és kacsolást igényel.

Roma Strie

Az aszalás és pürékészítés csúcs fajtája. Annyira nagy a szárazanyag tartalma, hogy maga a bogyó méretéhez képest meglepően nehéz. Sokan saláta paradicsomnak, vagy szendvicsparadicsomnak is hívják, hiszen nem vizesíti el az ételeket. Nagyra nő és igencsak bőtermő. Ez a legellenállóbb ebből a típusból. 6-7 cm hosszú bogyói hosszúkásak és csíkosak.

Rosa

Óriás befőző paradicsom, az átlagosnál alacsonyabb savtartalommal. Finom édes paradicsomlé készül belőle, de frissen fogyasztva is hihetetlenül finom, igazi parasztparadicsom. Karós méretűre nő, de mindenképpen támasztékra van szüksége, mert terméseinek súlya eltörheti a szárát. Szabadföldi biotermesztésbe ajánlom, jól bírja a napot és a szárazságot.

Ruthje

A legfinomabb ízű (de nem kifejezetten édes), illatú és legerőteljesebb paradicsomunk. Kacsolni nehéz, de nem is igazán igényli a precizitást, bárhogy ritkíthatjuk, Levelei befedik a terméseket, így a poloskák nehezen találják meg és ez az utolsó amire rámennek. Karós, de futtatni is lehet. Ne aggódjunk, ha egy bozóttá növekszik, mert nagyon ellenálló és úgyis terem. Bogyója közepes, félúton a koktél és a normál méret között. Gömbölyű, de nem szabályos.

St. Pierre

Ez a legellenállóbb normál méretű paradicsomunk minden szempontból. Teljesen extenzív tartást is jól tűri. Kevés vízzel, közepes talajban, nem túl magas karó mellett, gyenge ritkítással, különösebb védelem nélkül is szépen terem. Az íze finom, bogyója piros és átlagos méretű.

Tschernij Prinz

“Fekete” paradicsom, tele különleges antioxidánssal, flavonidokkal, tokoferolokkal. Ez az egyik legértékesebb beltartalmi értékű fajtánk, amely a hasznos anyagok jó részét kíméletes feldolgozás után is megőrzi. Nagyméretű bogyója van, íze aromás.

 

0
    0
    Kosár
    Üres a kosár :(Vissza az üzletbe