Barion Pixel
1202. BUDAPEST, LÁZÁR UTCA 48.
atka
atka
atka
atka
previous arrow
next arrow
atka
atka
atka
atka
previous arrow
next arrow

Termékeink vásárlása kizárólag webáruházunkon keresztül lehetséges!

“Tápanyagfröccs” évelő gyümölcseinknek

tápanyagok

Biotermesztésben nagyon fontos, hogy a gyümölcsbokrok és gyümölcsfák minél nagyobb talajfelülettel érintkezzenek és gyökereik, vagy az ahhoz kapcsolódó mikorrhiza hálózat a lehető legnagyobb területről tegye elérhetővé a növényi tápanyagokat.

Így tudjuk elérni a leginkább természetes és fenntartható tápanyagfelvételt a növények számára. Átállt biokertekben (gazdaságokban) ez egyben a harmonikus tápanyagellátás alapja.

Az igazán nagy termés érdekében azonban növelhetjük a közvetlenül elérhető természetes tápanyagok mennyiségét, anélkül, hogy eltolnánk az arányokat.

Ehhez szerves trágyát, intenzív nitrogénmegkötő baktériumokat és azonnal ható kelátképző, huminsavas készítményeket, meg persze saját komposztot használunk.

No de lássuk minek mi a szerepe ennél a kezelésnél:

Legfontosabb az Agrin, amely egy speciális baktériumot tartlamaz, bacillus licheniformist. Ez a nitrogénkörforgás alapja. Megtalálható a talajban, az almos trágyában, sőt a kérődzők bendőjében is. Talán a leggyorsabban szaporodó talajbaktérium, amely cellulózzal táplálkozik és önmaga felépítéséhez a legkönnyebben elérhető forrásból szerzi be a nitrogént. Trágyából, a bendő állati szerves anyagaiból, ha pedig ezek nem állnak rendelkezésre, akkor a levegőből. Amikor elpusztul, akkor már a növények is képesek felvenni a bomlásából származó nitrogént.

Mindez azt jelenti, hogy amíg “etetjük”, azaz ellátjuk növényi hulladékkal (komposzt, vagy mulcs), addig szerves trágya nélkül is táplálja a növényeinket. Ez az oka, hogy kijuttatáskor mindig adunk hozzá mulcsot, vagy komposztot.

Második helyre tenném a komposztált szerves trágyát, ami azonnal felvehető tápanyagot biztosít a növényeknek és a baktériumoknak is. Ez bármilyen lehet, de az Orgevit egy könnyen kezelhető, vegyes komposztált, granulált trágya, amelyet jó szívvel tudok ajánlani.

Harmadik, de nagyon fontos összetevő a huminsav alapú kelátképzőnk, a KELATERRA granulátum. Ez optimalizálja a növények tápanyagfelvételét, ami azért nagyon fontos, mert sokszor előfordulnak relatív hiányok, azaz bár a talajban megtalálható valamilyen elem, azt a növény mégsem képes felvenni. Van azonban egy olyan út (aktív transzport) mellyel a növény képes kötött, vagy kis mennyiségben jelen levő anyagokat is felvenni, ehhez van szükség a kelátképző molekulákra. Léteznek mesterséges kelátok, amelyeket használnak a mezőgazdaságban, többségüknél azonban felmerült, hogy mérgezők lehetnek, ez a humisavaknál lehetetlen.

Azért adjuk a keverékhez, hogy a növények minden tápanyagból pont megfelelő mennyiséget vegyenek fel.

A kezelés pontos receptúrája megtalálható ITT:

Tápanyagutánpótlás

A keveréket egyszerűen kiszórjuk a gyümölcsfák és cserjék alatti talafelszínre, akkor is ha ökológiai gyep takarja.

Jobb lehet a hatásfoka, ha takarjuk mulccsal közvetlenül a kijuttatás után.

0
    0
    Kosár
    Üres a kosár :(Vissza az üzletbe