Barion Pixel
1202. BUDAPEST, LÁZÁR UTCA 48.
atka
atka
atka
atka
previous arrow
next arrow
atka
atka
atka
atka
previous arrow
next arrow

Termékeink vásárlása kizárólag webáruházunkon keresztül lehetséges!

Vetőmagok hagyományos bio kezelése

DSC_0091

Az ember amióta elkezdett növényeket termeszteni, mindig a vetőmagok kezelésével kezdte a folyamatot. Persze az elején ez nem volt tudományosan megalapozott dolog, de tapasztalati úton rájöttek, hogy ha vetés előtt beáztatják a magot, akkor gyorsabb lesz a kelés, erősebb a növény.

Próbálkoztak mindenfélével és ha valamelyik verzió sikeres volt, az gyorsan elterjedt és kapott valamilyen ezoterikus hátteret.

Népszerű volt a tejbe, vagy gyógynövények ázalékába áztatás, de olyan extrém szokások, mint a szájból, köpködve vetés, vagy amikor éjjelre a testükre kötözték a magokat vetés előtt, ugyanide tartoztak.

Tudományosan szemlélve, három részre különíthető el a dolog:

Az első maga az áztatás, ami egyszerűen vízbe is történhetne. Ilyenkor elindul a csírázás és nem kell a magnak a nedvességre várnia a talajban. A veszélye abból fakad, hogy ha sokáig ázik (10 óra max), akkor nem kap elég levegőt a csíranövény, ha pedig későn kerül talajba és addig visszaszárad a csíra, akkor meghal, szóval áztatás után, legkésőbb 6-8 óra múlva el kell vetni!

Második a szerves tápanyag, ami segíti a csíra későbbi növekedését. Ezek állati (vagy emberi) és növényi fehérjék, amit a vérből, tejből, nitrogénben gazdag növényi maradványokból, nyálból, vagy verejtékből juttattak a magokra.

Harmadik a baktérium oltóanyagok használata. A hagyományos fermentált anyagok, vagy a tej, nyál, izzadtság már alapból tartalmaztak növényeket segítő, vagy védő baktériumokat.

Mi ezt az ősi tudást ötvözzük tudományos kutatással-fejlesztéssel.

Egy speciális szerves anyagot, humin kivonatot adunk a vízhez, amely nemcsak egyszerű tápanyagokat tartalmaz a csíranövény számára, hanem a benne levő kelátok (gyűrű alakú molekulák) olyan formába hozzák a talajban levő elemeket, amelyeket könnyen fel tud venni a növény, úgy, hogy maga szabályozza a bejutásukat. Így kerülhető el biokertekben (műtrágyázás nélkül) szinte minden hiánybetegség. Ez a Kelaterra liquid.

A növényt segítő baktériumokat egy rendkívül széles spektrumú, nagy fajgazdagságú oltóanyaggal visszük be a vetőmag kezelés folyamatába.

Erre az Algilbiót használjuk. Ez egy hazai gilisztahumusz kivonat, tele hasznos mikrobákkal.

 

0
    0
    Kosár
    Üres a kosár :(Vissza az üzletbe