Barion Pixel
1202. BUDAPEST, LÁZÁR UTCA 48.
atka
atka
atka
atka
previous arrow
next arrow
atka
atka
atka
atka
previous arrow
next arrow

Termékeink vásárlása kizárólag webáruházunkon keresztül lehetséges!

Magaságyások visszatérő gombabetegségei

20150825_0839172

Egyre több kertben épülnek magaságyások, vagy emelt ágyások. Ezekben nagyon nehéz megvalósítani egy biokertészeti vetésforgót. Ahol több ágyás is van, ott érdemes váltogatni a csucsorféléket (paprika, paradicsom, stb.), a kabakosokat (tökök, dinnyék, uborkák) és a káposztaféléket. Aki ezt meg tudja tenni, annál sokkal kevesebb gombás fertőzéssel kell számolni.

A gombás fertőzések felerősödésének az az oka, hogy a tavalyi fertőzött növényi maradványokról bejutnak a talajba a leggyakoribb kórokozók, majd tavasszal felkerülnek az új növényekre. Ilyenek például a fitoftóra, alternária, peronoszpóra, de még a lisztharmat is.

Amikor már ott vannak és kialakult egy fertőzési lánc, akkor vetés-ültetés előtt muszáj valamilyen gyérítést/biológiai talajfertőtlenítést végezni. Erre tavasszal nagyon szuper, az új fejlesztésű technológiám, a Tyra+Omega perlit keverék kijuttatása.

Sokan kérdezik, hogy mi van ha már növények vannak az ágyásban, illetve milyenbiztonsági intézkedésekkel kell kijuttatni? Semmilyennel! Ez egy bárhol megtalálható, növényekre, állatokra teljesen hatástalan talajlakó gomba, csak felszaporítottuk.

A Tyra egy gyorsan ható trichoderma gomba, amely azonnal megeszi a talajfelszín közeli gombákat, köztük a kórokozókat is és mire leérne mélyebb talajrétegekben, ahol mikorrhiza gombák találhatók, addigra önmaga is legyérül. Ennek ellenére csak ott és akkor javaslom a használatát (más trichoderma készítmények, pl. Trifender), ha valóban van olyan kórokozó, amely ellen védekezni kell. Ezt nevezzük okszerű és szigetszerű használatnak.

Az Omega perlit egy nagyon különleges, előkezelt perlit, amely már alkalmas a trichodermák hosszútávú túlélésére. Más perlit erre nem alkalmas, sőt “elnyeli-hatástalanítja” a rálocsolt tricoderma készítményeket. Az Omega perlit és Tyra együttes használatáról Youtube csatornánkon látható egy technológiai videó.

 

VIDEO

0
    0
    Kosár
    Üres a kosár :(Vissza az üzletbe