Sokfelé járok Párizsban és persze végignézem a biopiacokat is.
Fantasztikus a kínálat és a hangulat! Kizárólag saját termesztésű idényzöldségeket árulnak és mindenhol kinn van a minősítő okirat és millió fotó a gazdaságról. Régi barátokként beszélgetnek a vásárlókkal.
Engem legjobban a kínálat, fajtaválaszték és minőség érdekel.
Legfeltűnőbb a különbség a salátáknál. Most áprilisban együtt látható az asztalokon többszínű fejessaláta, tépősaláta, batávia, római saláta, cikória. Ha a felületet nézem, akkor a kipakolt áru fele levélzöldség.
Ami pedig a legérdekesebb, hogy a saláták között árulják a zöldfűszereket is.
A francia konyha az egyik legegészségesebb Európában, nem árt elgondolkodni az összetevőkön és azok arányain!
Termesszünk és fogyasszunk sok salátát mi is!