Barion Pixel
1202. BUDAPEST, LÁZÁR UTCA 48.
atka
atka
atka
atka
previous arrow
next arrow
atka
atka
atka
atka
previous arrow
next arrow

Termékeink vásárlása kizárólag webáruházunkon keresztül lehetséges!

Ideje elvetni a burgonyát

Planting-Potatoes-with-eyes

Megoszlanak a vélemények a burgonya vetési idejéről, de az éghajlatváltozás, már ezt is alaposan megkeveri.

Primőr, újburgonyát fóliába, már február végén is lehet vetni,  ha egy kis komposztkazános temperálást helyezünk bele, a hosszú őszi termesztési időszak miatt pedig már nyár közepéig vethetünk.

A közös, hogy a burgonyavész mindig megtámadhatja.

Ellene technológiánkkal már nagyon könnyű védekezni… fegyverünk a TYRA.

Ez egy őshonos, talajlakó trichoderma gomba, amelyet cukorra csaptunk ki, ezért amint víz éri, nemcsak életre kell, hanem azonnal be is robban a szaporodása akár talál ott kórokozó gombát, akár nem. Ez azért jó, mert amint találkozik eggyel, azonnal el is pusztítja, utána viszont, ha már nincs számára táplálék, akkor le is gyérül a talajban normálisan is meglevő szintre.

Leghatékonyabban úgy használhatjuk, ha már a vetőgumót is megáztatjuk benne. Fel kell oldani a Tyrát langyos vízben és abba kb. félórára beáztatni. Ezután tesszük bele a vetőbarázdába, majd a maradék Tyrás vizet is beöntjük az árokba és úgy temetjük be.

Jómagam idén a ReinSaat extra hatóanyagokat is tartalmazó lila burgonyáját fogom elvetni két hét múlva, május első felében.

Ez a kísérlet fogja megmutatni, hogy magyar biokerti viszonyok között lehet-e ezt a különleges fajtát megfelelő terméshozammal termeszteni. Nagyon örülnék neki, mert szuper egészséges a fogyasztása.

0
    0
    Kosár
    Üres a kosár :(Vissza az üzletbe