ÁSZF

A jelen Szállítási és fizetési feltételek a Agrotipp-200 Bt.:

  • székhely: 1203, Budapest, Kende Kanuth u. 58.
  •  cégjegyzékszám: 13 06 022058
  • adószám: 24572547243
  • bankszámlaszám: 12012008-01655696-00100007
  • (a továbbiakban: a cég) a biokiskert.hu weboldalon keresztül történő kereskedelmére vonatkozik, és azonos a jogszabály által előírt Általános Szerződési Feltételekkel.

Amennyiben nincs külön utalás, a távollévők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet az irányadó. A jogszabály szövege itt olvasható.

Megrendelés, vásárlás

A vásárló a vételi ajánlatát a webáruházon (www.biogazdabolt.hu) keresztül teszi meg a kiválasztott termék megrendelésével. A megrendelés regisztrációhoz kötött. A megrendelés előtt a terméket kosárba helyezi, a kosarat ellenőrzi, és elfogadja a szállítási és fizetési feltételeket. A vásárlónak lehetősége van a megrendelése kinyomtatására. A folyamatban lévő és a korábbi, lezárt megrendelések a ’Korábbi rendelések’ menüpont alatt nyomon követhetők.

A termékeknek a honlapon feltüntetett ára bruttó árak, amelyek tartalmazzák az ÁFA-t, nem tartalmazzák azonban a postázás vagy a kiszállás költségeit.

A cég a megrendelés elfogadásáról visszajelzést küld. Az e-mailben megküldött visszajelzéssel a szerződés létrejön. A kifizetés utánvéttel vagy a személyes telephelyi átvételkor készpénzben történik.

Lehetőséget biztosítunk a megrendelt tételek személyes átvételére Budapesten, a XX. ker., Kende Kanuth u. 58. szám alatti telephelyünkön, nyitva tartási időben (ld. lejjebb), illetve telefonos egyeztetés alapján.

Ha a termékek kiszállítását kéri, a szállítás/postázás díja a weboldalon közzétett összeggel növekszik. Ezt a rendszer jelzi. Utánvétes fizetés esetén a cég a vételár teljes kiegyenlítéséig fenntartja magának az áru tulajdonjogát.

Az Általános Szerződési Feltételek elfogadásával a vásárló elfogadja a megrendeléssel keletkezett fizetési kötelezettséget.

Fizetési módok

Utánvét: Az árut és a szállítási költséget a vásárló átvételkor fizeti ki.

Személyes átvétel esetén a fizetés történhet banki átutalással a megrendelés véglegesítésekor, vagy az átadóponton átvételkor (készpénzzel).

Rendelés visszavonása

Ha tévesen adta fel rendelését, a kiszállítás előtt következmények nélkül visszavonhatja. Ez két módon lehetséges:

  1. E-mailben: a rendszer automatikus e-mailt küld a rendelés visszaigazolásáról. Erre válaszolva visszavonhatja a megrendelést, de vigyázzon, hogy ne törölje ki a megrendelés számát, hogy azt beazonosíthassuk.
  2. Munkaidőben hívja a +36-70-248-7724-as telefonszámot, és a megrendelés számával vonja vissza a rendelést.

Ha az áru már kiszállításra került, akkor a visszavonásra is az elállás szabályai vonatkoznak. Ez esetben a szállítási költség a vásárlót terheli.

Kiszállítás

Az Eladó által közölt teljesítési határidők tájékoztató jellegűek, melyek módosulhatnak. A tájékoztató jellegű teljesítési határidőkhöz képest késedelmesen történt szállításokért, illetőleg a késedelemből eredő esetleges károkért az Eladó felelősséget nem vállal.

Az Eladó az elő – és részszállítás (teljesítés) jogát minden egyes szerződése tekintetében fenntartja. Elő- illetve részszállítás (részteljesítés) esetén a Vevő a szállítás (teljesítés) arányában köteles a vételárat megfizetni

Szállítási idő: megrendeléseket a beérkezések sorrendjében és az időjárástól függően küldjük.

 

Februártól: vetőmag ajánlatunk

A vetőmagokat külön, a többi megrendeléstől függetlenül szállítjuk

Márciustól: eprek rózsák, szőlők, gyümölcsfák, bogyós gyümölcsök

Áprilistól: zöldség és fűszer- gyógy, valamint védőnövény palántáink

A nálunk rendelhető cikkek jellegéből adódóan pontos szállítási határidőt nem tudunk megadni. A növényeket a megfelelő ültetési időben szállítjuk. Eltérő ültetési idő szerint kért megrendelését együttcsak a későbbi szállítási idő szerint tudjuk teljesíteni. (Pl: gyümölcsfa+fűszernövény). Amennyiben az ültetési idők szerint külön időpontban kéri a növényeket, úgy kétszer számolunk fel szállítási és csomagolási költséget. Kérjük szíveskedjék ezt a megrendelésénél jelezni!

A küldés időpontját az időjárási viszonyok befolyásolhatják. A növények a készlet erejéig szállíthatók.

Csomagolási költségeket nem számolunk fel.

A kiszállítás a megrendelést visszaigazoló email megérkezését követően történik, kivéve, ha az áru beérkezéséről, készenlétéről más információt nem küldünk.

Amennyiben jelezzük a vásárló felé, hogy a csomag küldése problémás, neki kell döntenie, hogy az ismertetett feltételekkel is kéri a kiszállítást és ha nem kapunk egy héten át választ, akkor törölhető a rendelés.

Vannak idénytermékek, illetve előfordulhat, hogy nincs a pesti telephelyen, raktáron a termék és hosszabb időt vesz igénybe a beszerzése. Ilyen esetben tájékoztatjuk a vásárlót, Ő dönt arról, hogy vár, vagy visszamondja a rendelését.

Olyan termékeket nem küldhetünk ki házhoz, illetve Pick Pack pontra, amelyeket jogszabály tilt, illetve amelyek a hőmérsékletre annyira érzékenyek,hogy a hűtésük nem oldható meg adott időszakban, vagy egyéb módon károsodnának a szállítás során.

A szállítható hűtős termékek szállítása esetén hűtési költséget számolunk fel.

A hűtési, illetve a nagy súly/mennyiség miatti többletköltséget utólag adjuk hozzá, rendelés leadásakor nem tudja a rendszer automatikusan kiírni, azonban erről a tényről minden esetben értesítjük a vásárlót. Ő dönt arról, hogy ilyen feltételekkel is kéri, vagy visszamondja a rendelését.

Az élő növények esetében korlátozhatjuk a szállítási mennyiséget, magasabb szállítási költséggel adott esetben a sérülések elkerülése érdekében, erről a tényről minden esetben értesítjük a vásárlót. Ő dönt arról, hogy ilyen feltételekkel is kéri, vagy visszamondja a rendelését.

Ha jelezzük, hogy a rendelés valamely rajtunk kívülálló okból nem szolgálható ki, és erre két héten belül nem kapunk választ, illetve a rendelés valamiért teljesíthetetlenné válik, akkor jogunkban áll törölni a rendelést.

Személyes átvétel Budapesten:

Személyes átvétel az átadópontunkon lehetséges, melynek címe: 1203, Budapest, Kende Kanuth u. 58. szám alatti telephelyünk. A munkaidőben leadott rendelésekért a következő munkanapon 14 órától lehet jönni. Ha mégsem készülne el a csomag erre az időre, felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Az átadópont nyitva tartási ideje:

Nyitva tartás ünnepnapokon kívül

Hétfő: 8:00-16:00
Kedd: 8:00-16:00
Szerda: 8:00-16:00:00
Csütörtök: 8:00-16:00
Péntek: 8:00-16:00

Minden üzemszünetről tájékoztatást jelenítünk meg a webáruház főoldalán.

A személyes átvétel díjtalan.

Szállítás Pick Pack Pontra:

A megrendelt termékeket az Ön által kiválasztott átvevőhelyre szállítjuk, az átvétel idejéről értesítést küldünk. A csomag öt munkanapig átvehető a megjelölt helyen, nyitva tartási időben. Amikor a csomag megérkezik a kiválasztott átvételi helyre, a SPRINTER futárcég ügyfélszolgálata e-mailben értesíti a vásárlót, hogy átveheti a megrendelést.

A szállítás díja minden megkezdett 15 kg-ig 999,- Ft. Mivel ilyen módon csak max. 15 kg-os csomag szállítható, az ezt meghaladó súlyú rendeléseket két csomagban küldjük (különböző csomagszámmal és címkével).

Szállítás futárral

A termékeket a SPRINTER futárszolgálat szállítja házhoz. Az áru feladásáról értesítést küldünk, a kézbesítés a következő munkanapon várható. Ha a szállítás időpontjával kapcsolatban külön kívánsága van, kérem, jelezze a megjegyzés sorban. Ezt továbbítjuk a futárszolgálatnak, akik lehetőség szerint igyekeznek figyelembe venni azt.

A szállítási költségek a kiszállított csomag súlya függvényében a következőképpen alakulnak:

0,1 – 1 kg 1.150 Ft

1,1 – 5 kg 1.500 Ft

5,1 – 15 kg 1790 Ft

A fenti díjak tartalmazzák az utánvét díját is.

A futárszolgálat a kézbesítés előtti napon értesíti a címzettet, hogy küldeménye várható. A kézbesítés napján reggel küld egy e-mail-t, amelyben megad egy 3 órás időintervallumot: ekkor várható a futár. Amennyiben ez nem felelne meg, az üzenetben szereplő telefonszámon lehet egyeztetni a kiszállítás időpontját.

Az Eladó a Termék átvételével megbízott személyt a Vevő e feladatra kijelölt olyan képviselőjének tekinti, aki a Termék átvételén túl, az átadás-átvétellel kapcsolatos jognyilatkozatok megtételére is jogosult.

Vevő köteles az átadás-átvétel időpontjában az átvett Termék tekintetében az átvételkor szemrevételezéssel észlelhető esetleges minőségi illetőleg mennyiségi kifogásait megtenni, továbbá az átvett Terméket összevetni a számlán szereplő tételekkel és az esetleges eltéréseket közölni. Felek az átadás-átvételt követően, amennyiben a Vevő nem élt kifogással, a számlán szereplő tételeket tekintik hiánytalanul átadottnak.

A szállított Termék rendeltetésszerű használatát nem akadályozó, nem jelentős hiány esetén a Vevő nem jogosult a Termék átvételét – illetőleg ugyanezen az alapon – a Termék vételárának kifizetését megtagadni.

A Termék átvételével a kárveszély a Termék tekintetében az Eladóról, vagy a teljesítésben az Eladó oldalán közreműködő személyről, átszáll a Vevőre.

Elállás

A vásárló a szerződéstől a termék kézhezvételétől számított 14 munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.

A vásárló a terméket lehetőleg az eredeti csomagolásban, sértetlenül küldje vissza.

Az elállási jog gyakorlása esetén a cég köteles a vásárló által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 30. napon belül visszatéríteni.

Amennyiben az áru nem rendeltetésszerű használat miatt hibásan érkezik vissza, a cég jogosult a vásárlótól az ebből eredő kárának megtérítését követelni.

Az elállásból eredő minden felmerülő költséget a vásárló viseli.

Jótállás

A cégtől vásárolt árura a Ptk. szerinti jótállási kötelezettség az irányadó.

Az Eladó nem felel olyan károkért, amelyek nem közvetlenül a teljesítéséből erednek, így különösen nem felel elmaradt haszonért vagy a Vevőt esetlegesen ért nem vagyoni károkért.

Az Eladó nem vállal felelősséget azért, hogy a Termék a Vevő saját céljaira felhasználható-e. Vevő köteles megvizsgálni azt, hogy a Termék a saját felhasználási céljaira megfelelő-e.

A megrendelt Termékkel kapcsolatos esetleges kifogásokat a Vevő, az Eladó 1203 Budapest, Kende Kanuth u. 58. szám alatti elérhetőségén terjesztheti elő.

Az Eladó, a Vevő esetleges kifogásait a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény rendelkezéseinek megfelelően kezeli.

Reklamáció

Amennyiben a rendelés átvételekor bármilyen eltérést, problémát tapasztal, kérjük ezt írásban jelezze a gyongyver@agrotipp2000.hu e-mail címre. Munkatársunk rövid időn belül felveszi Önnel a kapcsolatot és javaslatot tesz a probléma megoldására.

Élő növénynél nem vállalunk garanciát a kiszállításnál.

A békéltető testülethez fordulás lehetőségéről, a vállalkozás székhelye szerint illetékes békéltető testület nevéről és székhelyének postai címéről

– az Eladó rögzíti, hogy a Vevőket megilleti a békéltető testülethez fordulás lehetősége

– a vállalkozás székhelye szerint illetékes békéltető testület neve: Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület, vagy rövidített nevén: Pest Megyei Békéltető Testület

– a vállalkozás székhelye szerint illetékes békéltető testület székhelyének postai címe: 1119 Budapest, Etele út 59-61. II. em. 240.

– a vállalkozás székhelye szerint illetékes békéltető testület levelezési címe: Pest Megyei Békéltető Testület 1364 Budapest, Pf.: 81.

– a vállalkozás székhelye szerint illetékes békéltető testület telefonszáma: (+36-1) 269-0703

– a vállalkozás székhelye szerint illetékes békéltető testület elektronikus levelezési címe: pmbekelteto@pmkik.hu

– a vállalkozás székhelye szerint illetékes békéltető testület ügyfélfogadási ideje: keddtől – csütörtökig: 9.00 – 14.00 óráig

Adatvédelem

A Bio-Gyömbér Kft. csak a megrendelés teljesítéséhez szükséges adatokat kéri be és tárolja. Harmadik fél részére ezeket az adatokat kizárólag a velünk szerződésben álló futárcég részére adjuk ki, abban az esetben, ha a Vevő kiszállítást kért, és erről a Vevőt tájékoztatjuk. Az adatokat más célra nem használjuk fel. Az adatok tárolása csupán azt a célt szolgálja, hogy a regisztrált vásárlók egyszerűbben, kevesebb lépésben vásárolhassanak. A tárolt adatok törlését e-mailben (gyongyver@agrotipp2000.hu), telefonon (+36- 70-248-7724) vagy levélben (1203, Budapest, Kende Kanuth u. 58. szám.) lehet kérni Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH.

A digitális adattartalom működéséről, valamint az alkalmazandó műszaki védelmi intézkedésről:

– az oldal működéséhez szükséges az Internetes cookie file-ok engedélyezése

– a jelszavak titkosítva kerülnek tárolásra

– adatbázis szerver jelszóval és tűzfallal védett felülten van

– a digitális adattartalom hardverrel és szoftverrel való együttműködési képességéről a vállalkozástól ésszerűen elvárható ismereteknek megfelelően;

– az oldal tartalma a korszerű asztali és mobil böngésző programok segítségével elérhető (Firefox, Opera, Chrome, Explorer legfrissebb változatai)

– https protokoll alkalmazása

– külön erre a célra készített szoftver(ek) alkalmazása abból a célból, hogy a adatfeldolgozó számítógépes rendszeréhez (sem a hardver sem a szoftver eszközökhöz) az interneten keresztül ne lehessen könnyen hozzáférni

– biztonsági mentések rendszeressége: szállításonként

– a biztonsági mentések fizikailag más eszközre, mint ahonnan lementésre kerül

– adatfeldolgozó munkatársainkat titoktartási kötelezettség köti

– Adatkezelő gondoskodik a telepített rendszerek üzemzavar esetén történő helyreállíthatóságáról, valamint arról, hogy az ilyen jellegű hibákról jelentés készüljön.