A gyümölcsök táplálkozás-élettani hatásai és receptek

A gyümölcsök táplálkozás-élettani hatásai és receptek

2 495 Ft

Az almától a passiógyümölcsig- miért is egészséges a gyümölcsök fogyasztása? Mit kezdjünk az egzotikus gyümölcsökkel konyhánkban?

Elfogyott

Cikkszám: KG-A-GYUMOLCSOK-TAPLALKOZAS-ELETTANI-HATASAI-ES-RECEPTEK-SZAKKONYV-CSER-260.
Kategóriák: , .

Tudta, hogy az áfonya érvédő hatású, csökkenti az infarktus veszélyét, baktériumölő. Rendkívül gazdag A-, B-, C- és E- vitaminban, valamint kalciumban, magnéziumban vasban cinkben?
Tudta, hogy a banán kétszer akkora az energiatartalma, mint az almának, és gazdag az A- és C-vitamin-tartalma, és sok benne a kálium, magnézium, kén, foszfor?
Tudta, hogy a dió legnagyobb értéke, hogy igen nagy arányban tartalmaz telítetlen zsírsavat, ami kedvező a koleszterin okozta érszűkület megelőzésében?
Tudta, hogy a kivi pár tíz éve meghódította a világot, az almánál 10x több C-vitamint tartalmaz, és sok benne a kalcium, vas, foszfor ásványi anyag?
Összesen 38 gyümölcsről tudunk meg hasonló ismereteket, továbbá gyümölcsönként 2-3 újszerű receptet is találunk a könyvben.

A tartalomból

Egészségünkért ízletesen
Antioxidáns és szabadgyök-semlegesítő hatás
Üdítenek, frissítenek
A gyümölcsök színanyagai
Éretten a csúcson

Lédús hazai gyümölcsök
Alma
Waldorf-saláta – Almás-sajtos karaj – Almás táska – Almaszósz – Almakompót
Körte
Vörösborban párolt körte – Körtetorta
Őszibarack
Barackos csirkemell – Őszibarackbefőtt – Baracktorta
Sárgabarack
Sárgabaracklekvár – Sárgabarackfánk
Szilva
Aszalt szilvával töltött pulykamell – Szilvás-mákos lepény – Mézes dióval töltött szilva köntösben – Szilvalekvár
Meggy
Meggyleves – Meggyes-csokis lepény
Cseresznye
Sült csirke cseresznyemártással – Cseresznyés rétes
Málna
Málnaparfé – Málnás piskóta
Szamóca
Joghurtos eperkrémleves – Epres túrógombóc
Ribiszke
Ribiszkés finomság – Ribiszkezselé
Köszméte
Egresmártás – Egreslepény
Birs
Birsalmasajt – Birsalma krémleves
Naspolya
Naspolyadzsem
Szeder
Szedres piskótaszeletek
Áfonya
Áfonyás csirkemell – Áfonyaszósz – Áfonyás kenyérpuding
Csipkebogyó
Csipkebogyószörp
Bodza
Bodzaszörp
Sárgadinnye
Sárgadinnye-krémleves – Sárgadinnye sonkával (Prosciuto con melone)
Görögdinnye
Töltött dinnye

Mindennapi déligyümölcseink
Ananász
Ananászos sertéssült
Banán
Banánsplit – Banánrolád
Citrom
Citromos csirke – Citromtorta
Datolya
Datolyás-banános kenyér
Füge
Mézes-fügés tekercsek
Grépfrút
Grépfrútkrém
Kivi
Kivis tejberizs
Kókusz
Kókuszos hal
Mandarin
Mandarinos csirkesaláta – Mandarin pohárkrém
Narancs
Narancsos pulykamell – Narancsos szelet

Magvas csemegék
Dió
Diós madársaláta
Földimogyoró
Mogyorós hús
Gesztenye
Gesztenyés szelet – Gesztenyekuglóf
Kesudió
Kesudiós-gyümölcsös müzliszelet
Mandula
Mandulás hal – Mandulás pogácsa
Mogyoró
Mogyorós csirkesaláta
Pisztácia
Gombás-magos batyu

Receptek vegyes gyümölcsökre
Gyümölcsös pulykamell
Mézes-müzlis gyümölcssaláta
Sangria

Egzotikumok
Csillaggyümölcs
Gránátalma
Törpemandarin
Licsi
Datolyaszilva
Mangó
Passiógyümölcs
Papája