Alexandriai here

Alexandriai here

1 990 Ft

Talajtakaró, rovarmágnes, nitrogénmegkötő zöldtrágya

42 készleten

Cikkszám: BioV-ZOLDTRAGYA-RSgr10.

Az Alexandriai here bio vetőmag kitűnő egynyári takarónövény. Egyiptomból származik, ahol évezredek óta termesztik.

Tömeg 0,08 kg
Bio besorolás
csomagolás
Faj

Alexandriai here bio vetőmag

Az Alexandriai here bio vetőmag kitűnő egynyári takarónövény. Egyiptomból származik, ahol évezredek óta termesztik.

Gyorsan nagy zöldtömeget fejleszt, hamar takarja a talajt, ennek köszönhetően nagyon jó gyomelnyomó és vízmegtartó képességgel rendelkezik.

Pillangós növény lévén nagy mennyiségű nitrogént köt meg a talajból, virágzáskor nagyszerű méhlegelő.

Kifejezetten melegkedvelő pillangós, amely csak 16 fok felett csírázik. Ez hazai biotermesztésben kétféle hasznonvételt tesz lehetővé. Az egyiknél betakarítási céllal vetjük tavasszal április közepétől, ami kiváló elővetemény egyben. Ebben az esetben nyár végén kaszálható, majd ősszel újravethető a terület. A másiknál talajtakaróként, zöldtrágyanövénynek vetjük nyár folyamán, másodvetésben. Ekkor nem kaszáljuk, hanem hagyjuk télen kifagyni és tavasszal vetünk a helyére.

Ideális köztes növény a rövidebb tenyészidejű tavaszi vetésű növények helyére. Takarónövény keverékek tökéletes alkotóeleme. Más, évelő pillangós fajoknak segít a megtelepedésben (szinergista hatás). Házikertekben az időszakos gyomelnyomásban és a földibolhák elleni küzdelemben lehet nagy szerepe. Az évről-évre egyre növekvő földibolha inváziót csak fokozzák a megszokott keresztesvirágú zöldtrágyanövények, ezért ezek kiváltására nagyszerű megoldást nyújt az Alexandriai here.

Sekélyen gyökeresedik, ezért a szárazabb, laza homoktalajokon nem érzi jól magát. Származási helye meleg ugyan, de sokkal párásabb, mint a hazai nyaraink, ezért száraz, forró nyarakon, légköri aszályban öntözés nélkül nem fog működni az alföldi régiókban! Hazai kiskerti veteményesekben azonban, ahol öntözés is van, mindenképpen helye lehet!

A szikes talajokat jobban bírja, mint a többi pillangós zöldtrágya fajok.

Bór-és foszforhiányos talajban rosszul fejlődik, így indikátorként is használható talaj tápanyag ellátottság tekintetében.

Tartalom: 80g mag

Ezermag tömeg: 3g

Vetőmagszükséglet: 200-300 g/ha

Vetés: április közepe-augusztus közepe

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok, így a Nyári bükköny is biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Nyári bükköny csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink, többek között a Nyári bükköny is, egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!

FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.