Alginit 3kg

Alginit 3kg

1 500 Ft

A legjobb ásványi trágya, elsődlegesen homoktalajokhoz.

23 készleten

Cikkszám: KG-ALGINIT3KG-BIOFUNDUS-226.
Kategóriák: , .
Tömeg 3 kg
csomagolás

Bio besorolás

Hatóanyag

Az Alginit 3 kg, egy speciális magyar ásványi trágya.

Az olajpala egyik típusa, amely szerves és szervetlen ásványi anyagokat tartalmaz. Az idők során agyaggá elmálott vulkáni-üledékes kőzet, amely mikroelemekben és ásványi sókban gazdag.

A Balaton-felvidéken, Solti Gábor geológus fedezte fel.

A fekhasználás szempontjából fontos, hogy kilogrammonként 0,5-1,0 liter vizet képes megkötni. Nagyon magas a humuszanyag tartalma, melynek növényi növekedés serkentő hatása van. Egyetlen használata már az első évben 20-30%-kal növeli a talaj termékenységét, gyorsítja az érést, javítja a minőséget.

Hatását 4-6 évig fejti ki. Mivel az alginit természetes anyag, korlátlan ideig eltartható, túladagolni nem lehet, nem okoz perzselést vagy káros hatást nagyobb dózisa sem.

Ültetésnél alkalmazva sokkal biztosabb eredést biztosít palántáknál, gyümölcsfáknál és dísznövényeknél egyaránt.

Ázalékával (szuszpenzió) permetezve ősszel javítjuk a fák áttelelését, tavasszal pedig lemosó permetezésébe iktatható, ami erősíti rügypattanás előtt.

A vegetáció alatt a permetezésnél emelkedik a növényekben a magnézium, mangán, vas, réz, cink mennyisége, ízletesebbek a gyümölcsök, kalcium szintjük magasabb, eltarthatóságuk jobb.

Székely gyöngyvér ajánlásával

Saját technológiánkban a homoktalajok vízmegkötésének javításában és “élő tápanyag” azaz komposztált trágya előállításánál elengedhetetlen összetevő.

Az ültetőgödrök, vagy magasított ágyások aljába legjobb beleszórni, mert a növények gyökérzónájában képes egy “vízdepót” kialakítani. Homoktalajok javításánál szerves trágyával keverve, azzal egy ütemben dolgozzuk be.

Komposztálásnál az erősebb növényi hulladékokra (pl. gallyak, ágak) szórjuk rá, hogy ne tömörítse össze a komposztot túlságosan.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.