AmazoN 100g

AmazoN 100g

3 575 Ft

Az egyik leghatékonyabb, új, élő gombák elleni készítmény

7791 készleten

Cikkszám: KG-AMAZON-100G-BTL-314.

Az Amazon a Bacillus Mojavensis egyik nagyon különleges baktérium törzse, amely a biológiai növényvédelmi kutatások fókuszában áll.

Tömeg 0,12 kg
Bio besorolás

csomagolás

Hatóanyag

AmazoN 100 g

A legkülönlegesebb profi, biológiai növényvédelmi készítmény! Minden növényen, minden gombabetegség ellen hatékony a megelőzésben és gyógyításban egyaránt.

Jelentősen fokozza a szárazságtűrést. Növeli a zöldtömeget, a virághozamot és a termést.

Nem érzékeny az UV sugárzásra, ezért a növények felszínére permetezve nem pusztul el. Elszaporodik a növény felszínén, miközben felhasználja az ottlevő kórokozókat, utána pedig egy ideig a kiszorítás elvén nem engedi megtelepedni a különböző gombákat és baktériumokat.

Az Amazont hobbikertekben érdemes kipróbálni bármilyen növényen. Kiváló eredményeket értünk el országos kísérletekben zöldségeknél, gyümölcsöknél, dísznövényeknél, sövényeknél és pázsitoknál.

Legjobb már megelőzésképpen is használni 7-10 naponta permetezve bármely növényre (zöldségek, gyümölcsök, dísznövények). 10 liter vízhez 10-20 g Amazont keverjünk (kb. 1 étkezési nagykanál) és nyugodtan adhatunk bármilyen növényi immunerősítőt is.

Az Amazon további előnye, hogy felbontás után is kevésbé érzékeny. Legjobb légmentesen elzárni és 5-25 °C fok között tárolni. Egy szezonra alkalmas.

Növényvédőszernek nem minősül, ezért korlátozás nélkül küldhető futárszolgálattal. Semmilyen várakozási ideje nincs. Az Amazonban levő bacillus mojavensis nem külföldi származású, hanem hazai faj, ezért negatív ökológiai, vagy egészségügyi hatása nincs!!!

Az Amazon Baktericid készítményekkel nem keverhető! Csak olyan permetezőből javasolt kijuttatni amiben nem volt olyan baktericid szer, mint például a réztartalmú permetszerek!!!

Greenman és más keverék baktérium termékekkel a hatásfoka lecsökken.

A Bacillus Mojavensis egy nagyon különleges baktérium, amely a biológiai növényvédelmi kutatások fókuszában áll. Fejlesztéseink egyik legújabb köréhez tartozik..

Az Amazon az egyetlen eddig ismert nitrogén megkötő endophyta baktériumot tartalmazza, amelyet elsőként amerikai kutatók különítettek el egy másik baktérium törzstől. Sivatagi növények gyökerén találták meg a Mojawe sivatagtól (innen a neve) a Szaharán át a Góbiig. A haszonnövények szárazságtűrésének fokozására használják, gyökéren keresztül. Ezt ásóvillás injektálással, gyökér bemártással, pázsitnál gyepszellőztetés után lehet elvégezni 20g/10 liter vizes oldattal.

A vizsgálatoknál kiderült, hogy gombabetegségek ellen is jó, sőt, növeli a termésmennyiséget is. A növény felszínére permetezve 10 napig kimutatható bőrszövetéből. Addig az immunrendszert stimulálva hatalmas ellenanyag termelésre készteti a növényt, amely így nemcsak a kórokozók bejutását akadályozza meg, de egyedülálló módon képes kigyógyulni a betegségek többségéből. Különleges anyagokat, például fengycínt, surfactint és iturint termel 5-8 napig. Ezek a lipopeptidek, amelyek széles fungicíd hatással rendelkeznek, a fytopatogén gombák ellen.

Tárolási körülmények: száraz, hűvös, napfénytől védett, fedett helyen.
Eltarthatóság ideje: eredeti, zárt csomagolásban
2 év

Felbontás után elég szobahőmérsékleten tartani, de páramentes zárást igényel.

Hőségriadók idején hűtőakkuval küldjük, mert a futárcégek autói extrémen felmelegedhetnek.

Az Amazon hivatalos leírása:

Az Amazon termésnövelő mikrobiológiai készítmény. Összetétel: Bacillus mojavensis baktérium KN32, NCAIM 497/2020 törzse. Baktérium szám legalább: 5 x 109 CFU/g, perlit. Felhasználható: Valamennyi szántóföldi és kertészeti növénykultúra talajkezelésére 1-2 kg/ha mennyiségben, legfeljebb 5% töménységű vizes szuszpenzióban, a növények posztemergens fejlődési fázisában kipermetezve. Semmilyen várakozási ideje nincs.

 

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.