AmazoN nagy kiszerelés 1kg

AmazoN nagy kiszerelés 1kg

24 000 Ft

Az egyik leghatékonyabb, új, élő gombák elleni készítmény

15 készleten

Cikkszám: KG-AMAZON-1KG-BTL-313.

Hivatalos leírás:

Termésnövelő mikrobiológiai készítmény. Összetétel: Bacillus mojavensis baktérium KN32, NCAIM 497/2020 törzse. Baktérium szám legalább: 5 x 109 CFU/g, perlit. Felhasználható: Valamennyi szántóföldi és kertészeti növénykultúra talajkezelésére 1-2 kg/ha mennyiségben, legfeljebb 5% töménységű vizes szuszpenzióban, a növények posztemergens fejlődési fázisában a talaj felszínére kipermetezve.

 

Székely Gyöngyvér ajánlásával:

A Bacillus Mojavensis egy nagyon különleges baktérium, amely a biológiai növényvédelmi kutatások fókuszában áll. Fejlesztéseink egyik legújabb köréhez tartozik.

Endofytikus baktérium, mely segíti a gazdanövényt a védekezésben gomba és baktériumos betegségek ellen. Egy speciális biofilmet képez, amely a növényt védelmezi.
Fengycínt, surfactint és iturint termel 5-8 napig. Ezek a lipopeptidek, amelyek széles fungicíd hatással rendelkeznek, a fytopatogén gombák ellen.

Eddigi tapasztalataink szerint a Polyversum gombaölő gombához nagyon hasonló hatást fejt ki a biokerti növényeken. Nem érzékeny az UV sugárzásra, ezért a növények felszínére permetezve nem pusztul el. Elszaporodik a növény felszínén, miközben felhasználja az ottlevő kórokozókat, utána pedig egy ideig a kiszorítás elvén nem engedi megtelepedni a különböző gombákat és baktériumokat.

Felhasználási tapasztalatunk kevesebb, de az alacsonyabb működési hőmérséklet miatt sok olyan gombabetegség ellen is megoldást jelenthet, amely ellen a Polyversum gombaölő gomba nem működik elég hatékonyan.

Hobbikertekben kipróbálásra érdemes például monília, tafrina, vagy varasodás ellen is.

Legjobb már megelőzésképpen is használni 7-10 naponta permetezve bármely növényre (zöldségek, gyümölcsök, dísznövények). 10 liter vízhez 10 g-ot keverjünk (kb. 1 étkezési nagykanál) és nyugodtan adhatunk bármilyen növényi immunerősítőt is.

Leghatékonyabb fiatal hajtások (4-6 levél) kezelésére, virágzás előtt erős fertőzési nyomás előtt. Erre alkalmassá teszi, viszonylag alacsony hőoptimuma. Már 10 fok felett is működik. Előzzük meg a betegségeket bacillus mojavensissel!

További előnye, hogy felbontás után is kevésbé érzékeny. Legjobb légmentesen elzárni és 5-25 fok között tárolni. Egy szezonra alkalmas.

Növényvédőszernek nem minősül, ezért korlátozás nélkül küldhető futárszolgálattal.

Baktericid készítményekkel nem keverhető!
Tárolási körülmények: száraz, hűvös, napfénytől védett, fedett helyen.
Eltarthatóság ideje: eredeti, zárt csomagolásban
5 °C alatt tárolva 2 év,
25 °C alatt tárolva 1 év.