Apró levelű citrom bazsalikom

Apró levelű citrom bazsalikom

1 250 Ft

Pici, nagyon aromás levelei citromos mellékízűek.

Elfogyott

Cikkszám: CS-BAZSALIKOM-GAB-038.

Az Apró levelű citrom bazsalikom pici, nagyon aromás levelei citromos mellékízűek. Elsősorban teákhoz és salátákhoz ajánlott.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Apró levelű citrom bazsalikom bio fűszernövény palánta

Az Apró levelű citrom bazsalikom bio fűszernövény pici, nagyon aromás levelei citromos mellékízűek. Elsősorban teákhoz és salátákhoz ajánlott frissen és szárítva is.

Akár cserépben is nevelhető, erkélyen, teraszon is jól érzi magát. Egyéves növény. Meleg- és fénykedvelő. Szabadföldbe május végén kell kiültetni. Ősszel ahogy kezd hűlni az idő elpusztul. Ezért szeptemberben érdemes tövig visszavágni és leveleit kiszárítani. Levelei aprók, bokrosabb habitusú, mint a legtöbbek által ismert bazsalikom fajták. Megfelelő vízellátás és fényviszonyok mellett közel 30cm-es bokrot növeszt.

Megfelelő társnövényének tartják a paradicsomnak és az uborkának. Megfigyelések szerint a paradicsom ízletesebb lesz mellette, míg az uborkát megvédi a lisztharmattól.

Soha ne csak a leveleket szedjük, mert legyengítjük a növényt és könnyen elpusztul. Mindig egy levél fölött 1-2 cm-rel csípjük le a szükséges méretű hajtást. Ezzel indulkáljuk az oldalhajtások képzését, szebb és erősebb bokrot kapunk.

Használható frissen, vagy főzéshez – ha főzzük, csak a végén adjuk az ételhez, hogy megmaradjon kivételes aromája.

Az olasz ételek jellegzetes fűszere. Mártások, saláták kedvelt fűszere. Főtt ételekhez a főzés utolsó perceiben kell hozzáadni. Íze a legjobban citrommal és fokhagymával kombinálva érvényesül.

Teája idegnyugtató. A népi gyógyászatban étvágygerjesztőnek, vizelet- és szélhajtónak, köhögéscsillapítónak használják. Főzetét külsőleg borogatásra, torokgyulladás esetén öblögetésre is alkalmazzák.

Fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántáink

Minden gyógy- és fűszernövény palántánk vegyszermentes bio minősítésű kertészetéből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.