Árkádia

Árkádia

3 790 Ft

Korai, hatalmas fürtű és bogyójú, ellenálló, finom csemegeszőlő, kifejezetten biotermesztésre. 

Elfogyott

Cikkszám: KONTCSER-SZOLO-PUL-064.
Kategóriák: , .

Az Árkádia konténeres csemegeszőlő oltvány ukrán fajta. Ezt a rezisztens csemegeszőlőt a Cardinal és a Moldova fajták keresztezésével állították elő.

A növekedési erélye közepes-erős. Alkalmas lugasok befuttatására is. Ez a jelenlegi legstabilabb, legkiegyensúlyozottabb fajta. Ennek okán, nincs szüksége túl erős metszésre, de komoly termésritkításra sem.

Kitűnő a fagytűrése (-21 fok) és a peronoszpóra ellenállósága. Lisztharmatra kissé érzékenyebb, ezért ellen védeni kell Prosiliconnal, ami a bogyórepedés ellen is megvédi.

Megfelelő biológiai növényvédelem nélkül a lisztharmat fertőzésből eredő bogyórepedések gyakoriak lehetnek nála, ami akár az egész fürt rothadását okozhatja.

Sok más rezisztens csemegeszőlőhöz hasonlóan ez is korán, már augusztus közepétől érik, de ez az egyetlen igazán szép, piacos korai fajta.

Ez a szuper házikerti fajta tartja a rekordot bogyó és fürtméretben is! Bogyója a 28 mm-t és a 8 grammot is elérheti. Fürtje laza, kúpos és akár 750 g is lehet.

Fényes, halványsárga gyümölcse roppanós, lédús. Íze harmonikus, zamatos. Cukortartalma nem túl magas (15-16 %), ami azonban nem érzékelhető, hiszen savtartalma elég alacsony (5-6 g/l).

Az árkádia csemegeszőlő oltvány biológiai növényvédelme:

Lemosó permetezésnél narancsolajat, régi, beteges tőkéken narancsolajat és rezet keverve használjunk . (ezek a PrevB2, vagy a Wetcit, és a Cuproxat)

A szőlőnél az első megjelenő kártevő a szőlő gubacsatka. Ellene védekezhetünk NeemAzallal, de sokkal jobb a februárban kihelyezett ragadozóatka, amely biológiai növényvédelem mellett (felszívódó rovarölők és kén nélkül) véglegesen megoldja a problémát.

Az ezután fertőző peronoszpóra ellen, amint a legmagasabb nappali hőmérséklet eléri a 20 fokot permetezzünk élő gombaölő gombával, Polyversummal. Ezt a kezelést leggyakrabban 2 hetente érdemes ismételni, de ellenálló fajtáknál az évi 1-2 kezelés már elegendő. Nyár végén. ősz elején ezt használjuk a botritis (szürkerothadás) ellen is.

Lisztharmat ellen egy olyan bio készítményt javasolunk, amely egyben a bogyórepedést is megakadályozza, ez a Prosilicon.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.