Armenian striped

Armenian striped

1 590 Ft

Ősi örmény növény, amely zsengén uborka, teljes érésben finom sárgadinnye

25 készleten

Cikkszám: BioV-DINNYE-RSGU18.
Kategóriák: , .

Az Armenian striped egy nagyon különleges ősi sárgadinnye. Átmenet az uborka és a sárgadinnye között. Zsengén uborkaként fogyasztják.

Tömeg 0,03237 kg
Armenian striped BIO VETŐMAG

Az Armenian striped bio vetőmag egy nagyon különleges ősi sárgadinnye. Átmenet az uborka és a sárgadinnye között. Zsengén uborkaként fogyasztják. Nagyon finom édes-aromás uborka íze van. Teljes érésben besárgul és fantasztikusan finom édes íze lesz. Erős sárgadinnye illattal és aromával.

Gyümölcsei  hosszú (50 cm-ig), karcsú, sötét-világoszöld csíkos, enyhén szőrös termések. Meleg helyen, szabadföldbe, fészekbe is vethető.

Húsa fehér, tömött, lédús. Nagyon kevés magja van.

Az Armenian striped bio vetőmag termesztése csak ott ajánlott, ahol hosszú meleg nyár van, így elegendő az idő a beéréshez. Az éghajlati hőmérséklet határozza meg a cukortartalmát is.

fiatalon szüretelve enyhén uborkára jellemző ízűek, enyhén édeskés illatúak, teljesen keserűmentesek. Húsa fehér, enyhén bolyhos, kis mennyiségű maggal. Védett termesztés mászó segédeszközzel javasolt.

Armenian striped KÖRNYEZETI IGÉNYE:

Jó, tápdús talajt igényel. A hőmérsékletet emelhetjük, ha fekete fóliát helyezünk az indák alá.

A tápanyagok közül elsősorban a kálium határozza meg a cukortartalmát, ezért érdemes DCM gyümölcs fermentált bio trágyánkat tenni a sárgadinnye alá a fészekbe, mert annak emelt káliumtartalma van.

Helyrevetés esetében a karógyökere mélyre hatol, eléri a 80-110 centiméteres mélységet is, hajtásrendszere pedig leginkább az uborkáéhoz hasonlít. Támrendszer mellett termesszük!

Leveleinek alakja fajtajelleg.

Érdekesség, hogy a magvak 7-8 évig is megtartják csírázóképességüket és második évben jobban kelnek mint közvetlenül a magfogás után.

Armenian striped JÓTÉKONY HATÁSAI:

A sárgadinnye bővelkedik A-vitaminban, ami egyebek mellett a haj és a köröm szépségéért felelős.

Bőségesen található még benne B-vitamin-komplex, így a sárgadinnye kedvező hatással van az idegrendszer működésére, illetve az agyműködésre. Hasonlóan gazdag C-vitaminban, amely sok szempontból nélkülözhetetlen a szervezet számára: erősíti az immunrendszert, felveszi a harcot a különféle betegségek kialakulásában közrejátszó szabadgyökökkel.

A vitaminokon túl a Armenian striped ásványianyag-tartalma is figyelemre méltó. A benne lévő nem csekély mennyiségű kálium vízhajtó hatása révén segít a szervezetnek megszabadulni a nem oda való anyagoktól, amivel nemcsak a fogyást támogatja, illetve a túlsúlyosság és az elhízás megelőzésében játszik közre, hanem a megelőzésben is fontos szerepet tölt be – többek között a szív- és érrendszer működését is pozitívan befolyásolja. Van még a sárgadinnye gyümölcsében nagyobb mennyiségű kalcium és foszfor is, amelyek a csontok és a fogak egészségéhez elengedhetetlenek.

Vetés: palántának április-május, 22 fokon kel legjobban;

Kiültetés: május (legalább 14 fokos talajhőmérsékletnél).

Tartalom: kb. 15 mag

Ezermagtömeg: 32,37 g

A tasak tartalma: 15 mag

A DINNYE BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME

Vetés előtt érdemes AMAZON nevű élő baktérium készítményünkkel kezelni a vetőmagot.

Ezeknél az ellenálló fajtáknál, beállt biotermesztésben ritkán kell a továbbiakban beavatkozni növényvédelemmel. Inkább a lisztharmat okozhat gondokat, amit ugyancsak az AMAZON nevű élő baktérium készítményünkkel lehet megelőzni és gyógyítani.

Az olyan kifejezetten dinnyékre jellemző gombás betegségek ellen, mint például a fuzáriumos hervadás, didimellás , kolletotrichumos betegségek és a dinnyeperonoszpóra, elsősorban agrotechnikával védekezünk, azaz vetésváltással, ellenőrzött vetőmag használatával. Amennyiben mégis fellép valamelyik fertőzés, akkor a beteg növényt távolítsuk el, az egészségeseket pedig megelőzésként kezeljük AMAZON nevű élő baktérium készítményünkkel.

A vírusok ellen kizárólag a levéltetvek rajzásának akadályozásával lehet védekezni, mert azok viszik át. Ezt sárga ragadós lapokkal tudjuk megtenni. Ha már megjelent a mozaikvírus, akkor távolítsuk el a beteg növényt, a többit pedigpermetezzük le Kitozán és tej keverékével az alábbi módon:

Vírusfertőzések elleni kezelés

 

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.