Árnyékkedvelő virágok

Árnyékkedvelő virágok

5 390 Ft

Árnyas biokertek és benőtt gyümölcsösök virágai.

18 készleten

Cikkszám: BioV-VIRAGKEVEREK-RS541.

Az árnyékkedvelő virágok bio vetőmag keverék színes, egynyári virágokból álló mix.

Főként árnyas biokertek virágai, de a félárnyékot is bírják.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Árnyékkedvelő virágok bio vetőmag keverék

Az árnyékkedvelő virágok bio vetőmag keverék színes, egynyári virágokból álló mix. Főként árnyas biokertek virágai, de a félárnyékot is bírják, ha megfelelő a vízellátásuk. Kifejezetten alkalmasak kifejlett bio gyümölcsösök fák alatti ökológiai virágszigeteibe, vagy akár az ökológiai gyepbe keverve.

Nagyságrendileg 20 fajból áll a Árnyékkedvelő virágok bio vetőmag keverék, amelyben gyógyhatású, lágyszárú, virágos növények is helyet kaptak.

A betelepített területeket évente egyszer, vagy kétszer le kell vágni (június-július -virágzás után, szeptember-október)

Vetés április végén, helybe, vagy március-áprilisban cserépbe palántának, majd májusban kiültetni. Így nagyobb a megmaradás és gazdagabb virágzás érhető el már első évben. Utána elszórják magvaikat és stabilizálódnak a biokerti ökoszisztémában.

Az Árnyékkedvelő virágok bio egy része őshonos, mások nem, azonban kitűnően kiegészítik egymást és folyamatos táplálékot biztosítanak a hasznos rovarok számára. Odacsalogatják a beporzó szervezeteket és ragadozó rovarokat, ezért nem hiányozhatnak az árnyasabb veteményesekből és a beállt gyümölcsösökből sem. Ez természetesen biokertekre vonatkozik, ahol nem alkalmaznak kémiai rovarölőket.

A biológiai sokféleséghez vezető fontos lépcső, hogy teret és táplálékot biztosítunk azoknak a hasznos élő szervezeteknek, amelyek képesek beállítani a megfelelő ökológiai egyensúlyt a kártevőkkel, hogy így jóval kevesebb védekezésre legyen szükség. Ezek a virágkeverékek , így a Árnyékkedvelő virágok bio is, pont ezt teszik, búvóhelyet és táplálékot biztosítanak a hasznos rovaroknak.

Kevesen tudják, hogy a ragadozó atkák és virágpoloskák, ha nem találnak zsákmányállatot, akkor elvándorolnak, kivéve, ha találnak alternatív táplálékot, ami a virágpor. Amikor pedig eltűnnek a ragadozók, akkor akadály nélkül hirtelen képesek felszaporodni a préda, ami általában kártevők invázióját jelenti.

Vetésidő szabadföldbe: április

Vetésidő palántának: március-április

Kiültetés palántaként: május

Tartalom: kb. 10 g

Ezermagtömeg: 15 g

Virágzási idő: június-augusztus

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Árnyékkedvelő virágok bio csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink, így a Árnyékkedvelő virágok bio is, egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.

 

FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.