Artisan Green Tiger

Artisan Green Tiger

1 590 Ft

Zöld-arany cirmos, gyümölcsös illatú szuperédes koktélparadicsom

3 készleten

Cikkszám: BioV-PARADICSOM-RSTO64.

Az Artisan Green Tiger paradicsom a ReinSaat Tiger legszebb koktél-paradicsoma. Mini San Marzano típus datolya alakú, sima, fényes héjú.

Tömeg 0,0294 kg
Artisan Green Tiger PARADICSOM BIO VETŐMAG

Az Artisan Green Tiger paradicsom bio vetőmag a ReinSaat Tiger-családjának legszebb koktél-paradicsoma. Mini San Marzano típus, datolya alakú, sima, fényes héjú. Csodálatosan édes és gyümölcsös illata van. A gyümölcs súlya kb. 20-30g.

Erőteljes, folytonos növekedésű paradicsomfajta, arany és zöld árnyalatokban.  Üvegházi és szabadföldi termesztésre egyaránt alkalmas.

Nagyon jól termő, hosszúkás ovális, sárga-zöld cirmos paradicsom. Húsos, klasszikus, intenzív ízű. A szilárdsága nagyon jó, könnyen szedhető és szállítható.

Vetés ideje palántaneveléshez: február második fele-március vége

Kiültetés szabadföldbe: május második-fele-június első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: július második felétől szeptember végéig

Tartalom:  db mag

Az Artisan Green Tiger PARADICSOM BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME

A védekezést már vetés előtt, Amazonos száraz csávázással érdemes elkezdeni, majd a palántanevelés során is érdemes 2-3 hetente Amazonnal permetezni.

A vírusokat elsősorban a levéltetvek viszik át, ezért ellenük kell először védekezni. Ezt takarással, vagy sárga lapok időszakos kihelyezésével tudjuk megoldani. Ha elindul vírusbetegség az állományban, akkor Kitozános-tejes permetezéssel lehet megakadályozni a továbbterjedést.

Nagyon fontos a vetésváltás is, azaz soha ne ültessünk egymás után paradicsomot, vagy rokonait (paprika, burgonya, padlizsán, földicseresznye), mert a gombabetegségeik is áttelelnek és feldúsulnak a talajban. Ha ezt nem tudjuk megoldani, akkor fertőtleníteni kell a talajt Tyra gombaölő gombával, melyhez Omega perlitet keverve hosszútávú gombák elleni hatás is elérhető.

A lótücsök és a vetési bagolylepke (mocskospajor) gyakran pusztít a veteményesben és főként a nyár elején károsíthatja a paradicsomokat. Ellenük Nemastar hasznos fonalféreg készítményt használunk.

A gombabetegségek közül legfontosabb a fitoftóra, vagy paradicsomvész, amely ellen Amazon permetezéssel védekezhetünk, amelyhez, -ha már láthatók tünetek- Lecitint keverünk.

Hiánybetegségek közül a relatív kalciumhiány okozta csúcsrothadás fordulhat elő légköri aszályok idején. Ellene Aminocal a profi bio megoldás.

Az afrikai vándorpoloska ellen védekezni különböző mechanikus módokon (kézzel történő leszedés, morzsaporszívó, vektorháló, stb.), illetve a NeemAzal biológiai növényvédelmi készítménnyel lehetséges.

Egyre komolyabb károsítást okoznak a gyapottok bagolylepkék, amelyek csúnya zöld hernyók formájában rágják belülről a paradicsomokat. Megelőzésükre mini petefürkészeink használhatók teljes hatékonysággal.

Paradicsom palántanevelés biológiai növényvédelméről tekintse mag az alábbi videót:

VIDEO

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá! A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.