Balkon meggy

Balkon meggy

16 900 Ft

Valódi mini meggyfa, akár egy balkonra is. Kiváló porzó.

9 készleten

Cikkszám: KONTENERES-MEGGY-BKK-081.
Kategóriák: , .

A Balkon meggy hobby fajta. Alacsony növekedésű, 30-60 cm-es törzsmagasságra oltott gyümölcsfa. Gyümölcse: közepes méretű.

Tömeg 12,0 kg

BALKON MEGGY konténeres GYÜMÖLCSFA oltvány

A Balkon meggy hobby fajta.

Alacsony növekedésű, 30-60 cm-es törzsmagasságra oltott gyümölcsfa.

Akinek kicsi kertje van, vagy csak egy kis terasza, balkonja, oda tökéletes megoldás egy ilyen meggyfa, ha friss gyümölcsre vágyik!

Erősen törpésített alanyon van, ami a vad alanyokhoz képest sokkal érzékenyebb.

A fa gyenge növekedésű, edényben is nevelhető, elsősorban „hobby” fajta, ehető gyümölccsel.

Június 10-15 tájékán érik.

Gyümölcse: közepes méretű, az üvegmeggyre jellemző megjelenésű, átlagtömege 4 g. Gyümölcsének alakja a kocsány felőli oldalon és a bibepontnál kissé lapított, megnyúlt gömb. A gyümölcsök héja száraz tapintású, fényes, sötét kárminpiros színű. Húsa közepesen kemény, sötétpiros, bő levű. Közepesen festőlevű. Íze kellemesen édes-savas harmonikus meggy íz. Kocsánya középhosszú (átlag 35 mm) alig pálhás, a pálhalevelek aprók. Szárazon válik a kocsánytól.

Porzói: Öntermékeny

A balkon MEGGY BIOKERTI NÖVÉNYVÉDELME:

Első kártevője a fekete levéltetű, amely nagyon el tud szaporodni rajta. A probléma rosszabbnak tűnik, mint valójában. Egy beállt biokertben, ahol sok a ragadozó rovar, tulajdonképpen képesek kordában tartani a tetveket. Mi azt javasoljuk, hogy gátoljuk meg a hangyákat hogy felvigyék és védelmezzék a tetveket, ezért helyezzünk ki ragadós övet a törzsre. Legrosszabb esetben narancsolajjal (BOROIL) gyérítsük a levéltetveket.

A betegségek közül a monília hajtáselhalásos formája a legkomolyabb. Több erre ellenálló fajtát is forgalmazunk és egy olyat sem, amelyik kifejezetten fogékony lenne.

monília elleni védelem fertőzött területeken mindenképpen indokolt, de erre is van biológiai megoldás. Ez már fertőzött, idős fákon is működik és képes tünetmentesen tartani őket.

Tél végi-kora tavaszi metszés után erős lemosó permetezésben (szigorúan rügypattanás előtt!!!!) adjunk narancsolajos készítményt (BOROIL) Fertőzött területeken virágzáskor fertőtlenítsük a talajt Trifender Pro gombaölő gomba készítménnyel.  AMAZON gombaölő baktériummal pedig permetezzünk akár virágzáskor, akár közvetlenül utána.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.