Baltacim

Baltacim

2 990 Ft

Kitűnő pillangós növény zöldtrágyának és ökológiai gyepekbe.

Elfogyott

Cikkszám: VegyszmV-BALTACIM-SZ454.

A Baltacim vegyszermentes vetőmag zöldtrágyát főként száraz talajokon, napnak erősen kitett helyeken használjuk. Pillangós növény.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Baltacim vegyszermentes zöldtrágya vetőmag

A Baltacim vegyszermentes zöldtrágya vetőmag, az egyik legtökéletesebb zöldtrágya növény.

Főként száraz talajokon, napnak erősen kitett helyeken használjuk ökológiai gyepkeverékekben pillangósként. Ahol a herék nem maradnak meg, ott a baltacim igen.

Nagyon értékes, évelő pillangós növény! Elsősorban füves keverékekben használjuk, de meszes, rossz minőségű talajoknál a lucernát is helyettesítheti.

A baltacim a legeltetést is jól bírja, állatok számára étrendi hatása is jó, zölden sem puffaszt, ezért legeltetéssel is jól hasznosítható szántóföldi pillangós takarmánynövény.
A baltacimet takarmányként önmagában, vagy pázsitfűfélékkel társítva vetjük. Vethető tisztán, vagy takarónövénnyel, tavasszal vagy nyár végén.

Mivel rossz termőhelyi viszonyok közé tesszük, ezért kiemelten fontos az őszi vetés, amikor az enyhébb, téli, nedves körülmények között tökéletesen ki tud kelni és nem veszélyezteti egy esetleges száraz tavaszi a csírázást.

A vetés mélysége maximum 2-3 cm. Géppel a baltacimet gabona sortávolságra vetjük

Ökológiai gyepek telepítésekor a fele vetőmag is elég. Felülvetésnél még kevesebb.

VEGYSZERMENTES ZÖLDSÉG VETŐMAGOK

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!  

A Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.