Bíbor kasvirág (Echinacea)

Bíbor kasvirág (Echinacea)

1 690 Ft

Az immunerősítő virág.

12 készleten

A Bíbor kasvirág bio vetőmag kétéves, bokros növésű növény, lilás-rózsaszín, százszorszép-formájú virágokkal és magas, sötétlila virágszárral.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Bíbor kasvirág bio vetőmag

A Bíbor kasvirág bio vetőmag kétéves, bokros növésű növény, lilás-rózsaszín, százszorszép-formájú virágokkal és magas, sötétlila virágszárral.

Észak-Amerikából származik, ahol az egyik legnépszerűbb gyógynövény. Texasban most is vadon él.

Évelő, lágyszárú, amely 1 m fölé is nőhet. Májustól virágzik, virágai kétivarúak, rovarok porozzák.

Poliszacharidokat (arabinogalaktánok), kávésavszármazékokat (cikóriasav), alkamidokat, flavonoidokat, illoóolajokat, poliineket tartalmaz. Legtöbb hatóanyagot a gyöktörzs tartalmazza, de a többi részét is gyűjtik és használják. Fokozza a szervezet ellenálló képességét a vírusfertőzések és a gyulladások ellen. Kipréselt levét felső légúti megbetegedések megelőzésére adják.

A Bíbor kasvirág nehezen gyógyuló sebek, fekélyek, valamint a nyálkahártya gyulladásának kezelésére összeállított kenőcsök egyik összetevője. Külsőleg alkalmazva gyulladásgátló.

Vetés ideje palántaneveléshez: március első fele-március második fele,

Vetés szabadföldbe: április-május

Kiültetés szabadföldbe: május második-fele-június első fele

Virágzás ideje: július-szeptember

Betakarítás ideje szabadföldön: július második fele-október első feléig.

Tartalom: kb. 50 mag

Ezermagtömeg: 1,79g

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Bíbor kasvirág csírázóképességére saját speciális előírásokat használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.