Bíborgömb

Bíborgömb

330 Ft

Gömbölyű lila cékla, lének és feldolgozásra is.

Elfogyott

Cikkszám: VegyszmV-CEKLA-SZ403.
Tömeg 0,01 kg
csomagolás

Bio besorolás

Faj

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Bíborgömb cékla vegyszermentes zöldség vetőmag

A Bíborgömb cékla vegyszermentes zöldség vetőmag rövid tenyészidejű fajta, így lékúrákoz, vashiány kezelésére és daganatos terápiákhoz különösen ajánlott bio termesztésben!

Június végéig folyamatosan vethető. Fő- és másodvetésre alkalmas, gömbölyű, nagy gumójú fajta. Gumója lilásvörös színű.

Lombja nagy, pirosas. Friss fogyasztásra elsősorban zsenge állapotban ajánlott. Kitűnő íze van!

Magasított ágyásokba ajánljuk, jól társítható! Jól tárolható.

Vetés szabadföldbe: március második-fele-április második fele/július első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: július első felétől/október második fele

Tartalom: kb. 2,5g mag

Ezermagtömeg: 9,72g

A Bíborgömb cékla biológiai növényvédelme

Kifejezetten edzett növények, melyeknek kevés betegsége és kártevője van.

A leveleken néha tapasztalható lyukacsosodás egy gombabetegség miatt lép fel. Ennek kitűnő ellenszere a Polyversum nevű élő gomba készítményünk. Az esetek többségében azonban erre sincs szükség a termesztéshez.

A tápanyagellátás problémás lehet. Ennek az az oka, hogy bár szereti a tápanyagot, igen nagyra nő a magas nitrogén tartalmú szerves trágyáktól, de képes a gumójába nagy mennyiségű nitrátot tárolni, ami mérgező lehet. Ezt úgy tudjuk megakadályozni, hogy inkább komposztot, baktériumtrágyákat (pl.: Algil-Bio) és fermentált trágyákat (Kertmester) dolgozzunk be a talajba, valamint ültessük pillangós elővetemény után.

Tápanyag utánpótlási ötletek biokertekben:

VIDEO

Vegyszermentes zöldség vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.