Bíborhere 1kg

Bíborhere 1kg

2 290 Ft

A legszebb pillangós, amely vonzza a hasznos rovarokat és nitrogént biztosít a talajnak. 

Elfogyott

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Bíborhere 1 kg vegyszermentes vetőmag

A Bíborhere vegyszermentes vetőmag egyéves, áttelelő, pillangósvirágú takarmány és zöldtrágya növény.

A legszebb virágú hereféle. Csodálatos bordós-lilás színével vonzza az összes hasznos rovart. Igazi rovarmágnes, melyben ínséges időben szívesen rejtőznek a ragadozó atkák, fátyolkák, katicák.

A bíborhere gyors fejlődésű, rövid tenyészidejű növény amely csapadékosabb időszakokban is megfelelően termeszthető.

Zöldtakarmányként minden állat szívesen fogyasztja.

Virágzata hosszúkás, tetején elkeskenyedő, henger alakú, tömött fürtvirágzatú. Színe bíborvörös.

Kaszáló típusú réteken, nedves és üde fekvésű legelőkön mindenütt megtalálható. Szertekanyargó indáiról egy évben öt növedéket is ad.

Öntözés nélkül és öntözve is igen eredményesen termeszthető. Jól alkalmazkodik a környezethez, még a száraz fekvésű területeken is eredményesen telepíthető. A növényt elég egyszer elvetni, hiszen utána magról minden évben újra szaporodik, kedveli a nyirkos esős kerteket, de szárazabb talajon is megél.

A Bíborhere magot tavasszal, vagy ősszel vessük a fűmaggal együtt, 100 nm.-re elegendő 50 g, mert gyorsan terjed.

Mivel a Bíborhere megköti a talajban a nitrogént, ami a legfontosabb tápanyag a fű számára érdemes bekeverni a fűmag mellé, sőt lazítja a talajt és szabályozza a vízháztartását is. Amellett hogy megköti, a talajban a nitrogént még bíbor virágával díszíti is az ökológiai gyepet.

Vetés szabadföldbe: március és szeptember

Virágzási idő: június első fele-szeptember végéig

Tartalom: 1 kg

Vegyszermentes vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.