Big Ben

Big Ben

7 390 Ft

Óriási bogyóméretű feketeribizli

Elfogyott

Cikkszám: KONTCSER-RIBIZLI-PUL-085.
Kategóriák: , .
Big Ben ribizli konténeres cserje

A Big Ben fekete ribizli konténeres cserje hatalmas bogyóméretű fajta.

Nagyméretű bokrot nevelő, intenzív fajta. Ez az egyik legnagyobb bogyójú fajta.

Nagyon erős növekedésű, azonnal 50-60 cm-es hajtásokat hoz. Telephelyünkről már 1 méternél nagyobb, termő növények vihetők nagyméretű konténerben. Futáros kiszállítás esetén visszametsszük.

Termése közepesen hosszú fürtben elhelyezkedő, nagy, fényes fekete bogyó. Húsa kemény, nagyon aromás, édes. Nem potyog, sokáig a növényen maradhat. Gyümölcse június-júliusban érik.

A lisztharmatnak és több gombabetegségnek is ellenáll.

Friss fogyasztásra, hűtésre, feldolgozásra is alkalmas.

Biokertekben kitűnően teljesítő fajta. Napnak nagyon kitett, forró, homoktalajú helyekre nem való. A melegebb helyeken a ribiszkebokrok a keményebb talajokat szeretik jobban, mert több nedvességet tárolnak, és hűvösebbek maradnak. A legjobb talaj a fekete ribizli számára az, amelyik szerves anyagokban gazdag és enyhén savas.
A fekete ribizli nagyon vízigényes gyümölcsfaj, csak öntözéssel termeszthető hatékonyan.

A konténeres cserje ugyan bármikor ültethető, ennek ellenére a vegetáción kívüli (november-március) ültetést javasolunk. A minimum 50x50x50 cm-es ültetőgödör aljára tegyünk trágyát. Nálunk erre az Orgevit a legalkalmasabb.

A Big Ben ribizli konténeres cserje BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME:

A legelső károsító tavasszal a ribizli levélpirosító tetű. Általános kártevő, minden ribizlinél figyelni kell a megjelenésére. Szívogatása nyomán a ribizli fiatal levelei hólyagosak és pirosak lesznek. Nagyon hasonlít a kinézete az őszibarack, tafrinás levélfodrosodására, ez azonban nem gombás betegség, ezért elegendő a levéltetveket eltüntetni a növényről. Mivel ez egy makacs kártevő, ezért először szedjük le a deformálódott leveleket és közvetlenül utána permetezzük le a növényt (amennyire lehet a levelek fonákját) narancsolajos (Wetcit), vagy neem kivonatos (NeemAzal) készítménnyel.

A magas UV sugárzás miatt minden ribizlinek meg tud égni a levele, ami csúnya száradással jár. Ilyenkor takarást és vizet kell biztosítani a növénynek.

A tápanyagot meghálálja. Érdemes alá DCM gyümölcs fermentált trágyánkat kijuttatni. Telepítéskor javasoljuk Natur Terra, vagy AlgilBio talajbaktériumos oltóanyagainkat használni, kevés komposztra öntve. Természetesen telepítéskor nagyobb adag trágyát tegyünk a gödörbe. Erre az Orgevit trágyánkat javasoljuk.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat, biokiskertesz.hu oldalunkon online konzultációt is folytathat szakembereinkkel (Székely Gyöngyvér).
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.