Brokkoli mag

Brokkoli mag

640 Ft

A legegészségesebb káposztaféle csíranövény.

Elfogyott

Cikkszám: BioV-BROKKOLI-RD564.
Kategóriák: , .

A bio csíra, mikrozöld brokkoli mag nagyon sok hasznos anyagot tartalmaz, ami miatt a rákmegelőzésben van fontos szerepe. Fűszeres ízű.

Tömeg 0,02 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Bio BRokkoli csíra, mikrozöld brokkoli mag

A bio brokkoli csíra, mikrozöld brokkoli mag  nagyon sok hasznos anyagot tartalmaz, amely miatt a rákmegelőzésben és kiegészítő kezelésében is kiemelkedő szerepet játszik. Ezt a glükorafanin, (amely a szulforafán nevű hatóanyag előanyaga) teszi lehetővé. A szulforafán erős antioxidáns hatású, tehát védi a sejteket a szabad gyökök károsító hatásaival szemben.

Csíraként a bio brokkoli az egyik legnagyobb ásványi anyag és vitaminforrás. A-, B-, C- és E-vitamint tartalmaz igazán nagy mennyiségben, illetve Béta-Karotint, amely az A-vitamin provitaminja. Kalcium-, kálium- és magnéziumtartalma nagyon magas, melynek köszönhetően a vízháztartás stabilizálja és vérnyomáscsökkentő hatása is van.

A brokkoli csíra mag rendszeres fogyasztásával csökkenthetjük a szívroham kockázatát, a benne lévő anyagok védik a vér- és nyirokereket. Méregtelenítő kúrákban is intenzív segítséget nyújt, érdemes alkalmazni.

A bio brokkoli kellemes, fűszeres íze miatt sokan szeretik és javítja az étvágyat.

Kiszerelés: 15 g

Képződő klorofill tartalma miatt érdemes mikrozöldként termeszteni.

A növények a fotoszintézis során speciális molekulák, klorofillek segítségével kötik meg a napfény energiáját. Ez a molekula szinte teljesen megegyezik az emberi vérben levő hemoglobinnal, ami testünk oxigén ellátásárt felel. A különbség a központi elemben van, amely a növényekben magnézium, az emberi hemoglobinban pedig vas.

Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a klorofill fontos fitonutriens (emberi egészségre jótékony hatása van).

A klorofill segíti az emberi vérképzést, emeli az oxigénszintet és javítja a keringés hatékonyságát, a sejtek ellátását tápanyagokkal.

A bio brokkoli másik különleges képessége, hogy megköti a szervezetben levő mérgező nehézfémeket, amelyek a környezetszennyezés miatt egyre nagyobb mennyiségben kerülnek szervezetünkbe, ahol felhalmozódnak és sok betegség melegágyát képezik. A klorofill molekula közepén egy bioaktív magnézium ion található, amely savas közegben (pl. gyomorsav) felszabadul és lehetővé teszi más fém (pl. nehézfém: ólom, kadmium stb) beépülését. Az így kötött nehézfém pedig már képes kiürülni a szervezetből-

a BIO brokkoli csíra előállítása:

A bio brokkoli magvakat felhasználás előtt öblítsük le, majd langyos vízben áztassuk 12 órán át. Ismételt leöblítés után terítsük a magvakat vékonyan a csíráztató edény lyukacsos tálcájára és az alsó edényt töltsük tele vízzel. (Nedves szűrőpapírra is tehetjük) Tartsuk az edényt 18-20 fokon világos, de ne napfényes helyen. Napi 1-2 alkalommal öblítsük le a csírákat langyos vízzel. A kész csíranövényeket hűtőben 3-4 napig frissen tarthatjuk. A termék nem alkalmas házikerti termesztésre!

A BIO brokkoli mikrozöld előállítása:

A bio brokkoli finom íze miatt sok mikrozöld keverék “megízesítője”. Az enyhe ízű saláta keverékeknek karaktert ad. Szinte bármivel társítható. Akár többszöri vágással is hasznosítható mikrozöldként. Bio földbe kell elvetni a brokkoli magokat, és enyhén nyirkosan tartani. 14-18 nap után fogyasztható.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.

 

FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.