Búzafű mag

Búzafű mag

380 Ft

Búzafű lé alapanyaga.

10 készleten

Cikkszám: BioV-BUZA-RD565.
Kategóriák: , .

A bio csíra, mikrozöld búzafű mag kiváló méregtelenítő, gyulladáscsökkentő hatású.

Magas a vitamin és az ásványi anyag tartalma.

Tömeg 0,06 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Bio BÚZAFŰ csíra, mikrozöld mag

A bio búzafű csíra, mikrozöld búzafű mag kiváló méregtelenítő, gyulladáscsökkentő hatású. Más csíráknál nagyobb mennyiségben tartalmaz fitoaktív hatóanyagokat. Legfontosabb tápelemek a kalcium, kálium, foszfor, cink, réz, vas, kén, mangán, molibdén, magnézium, szelén, szilícium. Szerves anyagok közül az E-vitamin, B-vitaminok, A- és D-vitamin és lecitin található a búzacsírában. Az E-vitamin természetes módon lassítja a degeneratív betegségek kifejlődését, A rák kezelésében régóta használják, mert gátolja a daganatos sejtek szaporodását. Ezen kívül, megelőzi a DNS károsodását.

A bio búzafű csíra mag tartalmaz fontos bioaktív anyagot, az octacosanol, ami egy speciális telített alkohol. Ez az anyag minden görcsindukálással járó folyamatot gátol, ellazítja a stressz miatt görcsbe ránduló izmokat, ezáltal gyorsítja a reflexeket, hozzájárul a fizikai ellenálló képességünk és szellemi frissességünk javításához. A búzacsírában levő anyagok csökkentik a vér koleszterinszintjét, egyensúlyban tartják a szervezet működését.

Kiszerelés: 15 g

Képződő klorofill tartalma miatt érdemes mikrozöldként termeszteni.

A növények a fotoszintézis során speciális molekulák, klorofillek segítségével kötik meg a napfény energiáját. Ez a molekula szinte teljesen megegyezik az emberi vérben levő hemoglobinnal, ami testünk oxigén ellátásárt felel. A különbség a központi elemben van, amely a növényekben magnézium, az emberi hemoglobinban pedig vas.

Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a klorofill fontos fitonutriens (emberi egészségre jótékony hatása van).

A klorofill segíti az emberi vérképzést, emeli az oxigénszintet és javítja a keringés hatékonyságát, a sejtek ellátását tápanyagokkal.

A bio búzafű másik különleges képessége, hogy megköti a szervezetben levő mérgező nehézfémeket, amelyek a környezetszennyezés miatt egyre nagyobb mennyiségben kerülnek szervezetünkbe, ahol felhalmozódnak és sok betegség melegágyát képezik. A klorofill molekula közepén egy bioaktív magnézium ion található, amely savas közegben (pl. gyomorsav) felszabadul és lehetővé teszi más fém (pl. nehézfém: ólom, kadmium stb) beépülését. Az így kötött nehézfém pedig már képes kiürülni a szervezetből-

bio búzafű csíra előállítása:

A  bio búzafű magvakat felhasználás előtt öblítsük le, majd langyos vízben áztassuk 12 órán át. Ismételt leöblítés után terítsük a magvakat vékonyan a csíráztató edény lyukacsos tálcájára és az alsó edényt töltsük tele vízzel. (Nedves szűrőpapírra is tehetjük) Tartsuk az edényt 18-20 fokon világos, de ne napfényes helyen. Napi 1-2 alkalommal öblítsük le a csírákat langyos vízzel. A kész csíranövényeket hűtőben 3-4 napig frissen tarthatjuk. A termék nem alkalmas házikerti termesztésre!

bio búzafű mikrozöld előállítása:

A bio búzafű sajátságos íze miatt, inkább keverékekben fogyasszuk, vagy használjuk búzafűlé előállításra. 5-6 cm-es magasságig fogyasztható, csak egyszer vágható. Bio földbe kell elvetni és enyhén nyirkosan tartani. 14-18 nap után fogyasztható.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.

 

FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.