Omega Bio kertészeti perlit 75 L

Omega Bio kertészeti perlit 75 L

12 000 Ft

Talajjavító anyag, amely a levegőellátást és vízmegtartást segíti. Trichoderma gomba készítményekkel keverve hosszútávú kórokozógyérítésre alkalmas.

43 készleten

Cikkszám: KG-BIO-PERLIT-75L.
Kategóriák: , .

A Bio kertészeti perlit 75 L kiváló megoldás a talaj lazítására, levegőtartalmának  és vízmegtartó képességének javítására.
Gombák elleni élő trichoderma készítményekkel keverve hosszú távon alkalmas a talaj egészséges talajéletének kialakítására, stabilizálására, a kórokozó gombák gyérítésére.

Pozícionálás: Kiváló megoldás fizikai talajjavításra, a talajélet beindítására. Kifejezetten javasolt biokertek, vegyszermentes és permakultúrás kertekbe, palántaneveléshez, cserepes és dézsás növények, pázsitok, valamint mikrozöldek alá. Trichodermás, kórokozó gombák elleni élő készítmények hatását meghosszabbítja, ezért ilyenekkel együtt kijuttatva tartamhatás is elérhető. Javasolt Tyra gomba elleni készítménnyel keverve kijuttatni!
Mi ellen hat: Kötött talajok levegőtartalmának növelésére, homoktalajok vízgazdálkodásának javítására. trichoderma készítményekkel keverve a talajfelszínen és a talaj felső rétegében élő és ott áttelelő kórokozó gombák ellen.
Hogyan fejti ki hatását: A mechanikailag kezelt kis-közepes szemcseméretű, szabálytalan felszínű perlit számos pórussal rendelkezik, amelyben tárolódik a levegő és a víz, valamint képesek szaporodni benne az olyan hasznos, UV érzékeny mikrobák, mint például a trichoderma gombák.
Dozírozás: 50-100 liter 100 m2 zöldség-, gyümölcstermesztő és pázsittal borított területek talajjavítására elegendő. Tenyészedényes kultúrákban komposzttal keverve 10-50%-os arányban használható
Milyen kertészeti kultúrában alkalmazható: minden növény esetében alkalmazható
Mikor és hányszor alkalmazható: Magában bármikor, trichodermás készítményekkel keverve 10-30 fokos talajhőmérséklet között alkalmazható.
Mivel nem lehet keverni: Bármivel keverhető, de trichodermával keverve fungicid hatású készítményekkel nem használható együtt.