Bio kertészeti perlit 1L

Bio kertészeti perlit 1L

250 Ft

Gombák elleni élő trichoderma készítményekkel keverve hosszú távon alkalmas a talaj egészséges talajéletének kialakítására, stabilizálására, a kórokozó gombák gyérítésére.

Intenzív pázsitoknál elősegíti a mély legyökerezést, tápanyagfevételt és a vízháztartás optimalizálását, a szárazságtűrést. Trichoderma készítményekkel keverve csökkenti a gombabetegségek kialakulásának veszélyét.

25 készleten

Cikkszám: KG-BIO-PERLIT-1L.
Kategóriák: , .

Pozícionálás: Kiváló megoldás fizikai talajjavításra, a talajélet beindítására. Kifejezetten javasolt biokertek, vegyszermentes és permakultúrás kertekbe, palántaneveléshez, cserepes és dézsás növények, pázsitok, valamint mikrozöldek alá. Trichodermás, kórokozó gombák elleni élő készítmények hatását meghosszabbítja, ezért ilyenekkel együtt kijuttatva tartamhatás is elérhető.

Mi ellen hat: Kötött talajok levegőtartalmának növelésére, homoktalajok vízgazdálkodásának javítására. trichoderma készítményekkel keverve a talajfelszínen és a talaj felső rétegében élő és ott áttelelő kórokozó gombák ellen.

Hogyan fejti ki hatását: A mechanikailag kezelt kis-közepes szemcseméretű, szabálytalan felszínű perlit számos pórussal rendelkezik, amelyben tárolódik a levegő és a víz, valamint képesek szaporodni benne az olyan hasznos, UV érzékeny mikrobák, mint például a trichoderma gombák.

Dozírozás: 50-100 liter 100 m2 zöldség-, gyümölcstermesztő és pázsittal borított területek talajjavítására elegendő. Tenyészedényes kultúrákban komposzttal keverve 10-50%-os arányban használható

Milyen kertészeti kultúrában alkalmazható: minden növény esetében alkalmazható

Mikor és hányszor alkalmazható: Magában bármikor, trichodermás készítményekkel keverve 10-30 fokos talajhőmérséklet között alkalmazható.

Mivel nem lehet keverni: Bármivel keverhető, de trichodermával keverve fungicid hatású készítményekkel nem használható együtt.