Lucerna mag

Lucerna mag

590 Ft

Magas fehérjetartalmú csíranövény.

Elfogyott

Cikkszám: BioV-LUCERNA-RD566.
Kategóriák: , .

A bio csíra, mikrozöld lucerna mag C, B, B12, D és K vitamintartalma magas.

Kalcium, foszfor és magnézium tartalma is kiemelkedő.

Tömeg 0,04 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Bio lucerna csíra, mikrozöldmag

A bio lucerna csíra, mikrozöld lucerna mag vitamintartalma rendkívül magas, C, B, B12, D és K vitaminokat tartalmaz legnagyobb mennyiségben. Kalcium, foszfor és magnézium tartalma is kiemelkedő.

Napraforgóval keverve a legjobb a vitaminok felszívódása. Bioaktív hatóanyagai gátolják a daganatos folyamatokat. Elsősorban a mellrák megelőzésében tulajdonítanak neki szerepet. A változókor kísérő tüneteit enyhíti.

Sokan a Bio Lucerna -t fogyasztják lúgosító hatása miatt Candida diétákban, de ezt az orvostudomány megkérdőjelezi. A koleszterin lerakodások feloldására azonban biztosan alkalmas magas szaponintartalma miatt. K-vitamintartalma pedig megelőzi a vérrög kialakulását, csökkenti a vérzéseket. Vastagbélgyulladás esetén roboráló hatású, L-borostyánkősav tartalma miatt pedig javítja a kötőszövetek rugalmasságát.

Finom, de nem túl erős íze miatt csíra és mikrozöld keverékekben is nagyszerű alkotóelem.

Kiszerelés: 30 g

Képződő klorofill tartalma miatt érdemes mikrozöldként termeszteni.

A bio lucerna növények a fotoszintézis során speciális molekulák, klorofillek segítségével kötik meg a napfény energiáját. Ez a molekula szinte teljesen megegyezik az emberi vérben levő hemoglobinnal, ami testünk oxigén ellátásárt felel. A különbség a központi elemben van, amely a növényekben magnézium, az emberi hemoglobinban pedig vas.

Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a klorofill fontos fitonutriens (emberi egészségre jótékony hatása van).

A klorofill segíti az emberi vérképzést, emeli az oxigénszintet és javítja a keringés hatékonyságát, a sejtek ellátását tápanyagokkal.

A bio lucerna másik különleges képessége, hogy megköti a szervezetben levő mérgező nehézfémeket, amelyek a környezetszennyezés miatt egyre nagyobb mennyiségben kerülnek szervezetünkbe, ahol felhalmozódnak és sok betegség melegágyát képezik. A klorofill molekula közepén egy bioaktív magnézium ion található, amely savas közegben (pl. gyomorsav) felszabadul és lehetővé teszi más fém (pl. nehézfém: ólom, kadmium stb) beépülését. Az így kötött nehézfém pedig már képes kiürülni a szervezetből-

bio lucerna csíra előállítása:

A bio lucerna magvakat felhasználás előtt öblítsük le, majd langyos vízben áztassuk 12 órán át. Ismételt leöblítés után terítsük a magvakat vékonyan a csíráztató edény lyukacsos tálcájára és az alsó edényt töltsük tele vízzel. (Nedves szűrőpapírra is tehetjük) Tartsuk az edényt 18-20 fokon világos, de ne napfényes helyen. Napi 1-2 alkalommal öblítsük le a csírákat langyos vízzel. A kész csíranövényeket hűtőben 3-4 napig frissen tarthatjuk. A termék nem alkalmas házikerti termesztésre!

bio lucerna mikrozöld előállítása:

A bio lucerna finom íze miatt, sok mikrozöld keverék “megízesítője”. Az enyhe ízű saláta keverékeknek karaktert, a csípősebbeknek pedig enyhítést hoz. Szinte bármivel társítható. Akár többszöri vágással is hasznosítható mikrozöldként. Bio földbe kell elvetni és enyhén nyirkosan tartani. 14-18 nap után fogyasztható úgy, hogy egyszerre levágjuk a salátával, de már nem hajtatjuk újra.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.

 

FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.