Retek mag

Retek mag

640 Ft

Ropogós, pikáns, friss retek íz.

Elfogyott

Cikkszám: BioV-RETEK-RD562.
Kategóriák: , .

A bio csíra, mikrozöld retek mag finom, és közkedvelt csíranövény C-vitaminban gazdag.

Vízhajtó, tisztító, méregtelenítő, immunerősítő hatású.

Tömeg 0,04 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

bio RETEK csíra, mikrozöld Retek mag

A Bio retek csíra, mikrozöld retek mag finom, és közkedvelt csíranövény C-vitaminban gazdag, jelentős mennyiségű B1-vitamint, folsavat, káliumot, kisebb mennyiségben karotint, kalciumot, foszfort, nátriumot és magnéziumot tartalmaz.

Kiemelkedően magas a foszfortartalma. Természetes antiszeptikus hatása miatt jól alkalmazható megfázás esetén, tisztító, méregtelenítő, immunerősítő hatású. Oldja a torok nyálkalerakódásait, tisztítja a légzőszerveket, megfázás esetén csökkenti a homlok- és orrmelléküreg pangását.

A Bio retek vízhajtó hatása miatt segítheti a kisméretű vese- és epekövek távozását a szervezetből. Tisztítja a húgyvezetéket, húgyhólyagot, vesét. Felfázásra hajlamos nőknek nagyon jó megelőző hatású.

Kiszerelés: 30 g

Képződő klorofill tartalma miatt érdemes mikrozöldként termeszteni.

A növények, természetes így a bio retek -nél a fotoszintézis során speciális molekulák, klorofillek segítségével kötik meg a napfény energiáját. Ez a molekula szinte teljesen megegyezik az emberi vérben levő hemoglobinnal, ami testünk oxigén ellátásárt felel. A különbség a központi elemben van, amely a növényekben magnézium, az emberi hemoglobinban pedig vas.

Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a klorofill fontos fitonutriens (emberi egészségre jótékony hatása van).

A klorofill segíti az emberi vérképzést, emeli az oxigénszintet és javítja a keringés hatékonyságát, a sejtek ellátását tápanyagokkal.

A Bio retek másik különleges képessége, hogy megköti a szervezetben levő mérgező nehézfémeket, amelyek a környezetszennyezés miatt egyre nagyobb mennyiségben kerülnek szervezetünkbe, ahol felhalmozódnak és sok betegség melegágyát képezik. A klorofill molekula közepén egy bioaktív magnézium ion található, amely savas közegben (pl. gyomorsav) felszabadul és lehetővé teszi más fém (pl. nehézfém: ólom, kadmium stb) beépülését. Az így kötött nehézfém pedig már képes kiürülni a szervezetből.

bio retek csíra előállítása:

A Bio retek magvakat felhasználás előtt öblítsük le, majd langyos vízben áztassuk 12 órán át. Ismételt leöblítés után terítsük a magvakat vékonyan a csíráztató edény lyukacsos tálcájára és az alsó edényt töltsük tele vízzel. (Nedves szűrőpapírra is tehetjük) Tartsuk az edényt 18-20 fokon világos, de ne napfényes helyen. Napi 1-2 alkalommal öblítsük le a csírákat langyos vízzel. A kész csíranövényeket hűtőben 3-4 napig frissen tarthatjuk. A termék nem alkalmas házikerti termesztésre!

bio retek mikrozöld előállítása:

A bio retek finom íze miatt, sok mikrozöld keverék “megízesítője”. Az enyhe ízű saláta keverékeknek karaktert hoz. Szinte bármivel társítható, főként lucernával és salátákkal szokták együtt vetni. Bio földbe kell elvetni és enyhén nyirkosan tartani. 14-18 nap után fogyasztható úgy, hogy egyszerre levágjuk a salátával, de már nem hajtatjuk újra. Később túl csípős lenne és szőrösödne a levele.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink, így a bio retek esetében is, egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.

 

FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.