Zsázsa mag

Zsázsa mag

590 Ft

Elismert gyógynövény, enyhén csípős “tormás” ízű.

6 készleten

Cikkszám: BioV-ZSAZSA-RD563.
Kategóriák: , .

A kerti bio csíra, mikrozöld zsázsa mag fűszeres ízű gyógynövény.

Kissé tormás ízvilággal, magas vitamin és ásványi anyag tartalommal.

Tömeg 0,04 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Bio ZSÁZSA csíra, mikrozöld zsázsa mag

A kerti bio zsázsa csíra, mikrozöld zsázsa mag sok ételnek adhat fűszeres frissességet. Kissé tormás ízvilága tejfölös-joghurtos öntetekhez, majonézes salátákhoz a legfinomabb. Íze a benne lévő mustárolaj-glükozidának, a glükotropeolinnek köszönhető.

A kerti bio zsázsa egy rendkívül erős gyógynövény, amely Indiából származik és  ájurvédában már évezredek óta alkalmazzák. Baktériumölő (baktericid) anyagokat is tartalmaz, ezért erős fertőtlenítő hatással bír.

Nagy mennyiségű C-vitamin, béta-karotin, B-vitaminok találhatók benne. Magas a kálium, kalcium, foszfor, nátrium, jód és vas tartalma.

A kerti bio zsázsa mag csírája segíthet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. Erős „vérhígító” hatású: gátolja a túlzott vérrögképződést, ezáltal pedig csökkenti az infarktus és az stroke esélyét. Emésztésszabályzó és antimikrobiális hatása miatt a kerti zsázsa székrekedésnél, hasmenésnél,  és puffadásnál egyaránt segít.

Kiszerelés: 30 g

Képződő klorofill tartalma miatt érdemes mikrozöldként termeszteni.

A növények a fotoszintézis során speciális molekulák, klorofillek segítségével kötik meg a napfény energiáját. Ez a molekula szinte teljesen megegyezik az emberi vérben levő hemoglobinnal, ami testünk oxigén ellátásárt felel. A különbség a központi elemben van, amely a növényekben magnézium, az emberi hemoglobinban pedig vas.

Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a klorofill fontos fitonutriens (emberi egészségre jótékony hatása van).

A klorofill segíti az emberi vérképzést, emeli az oxigénszintet és javítja a keringés hatékonyságát, a sejtek ellátását tápanyagokkal.

A Bio Zsázsa másik különleges képessége, hogy megköti a szervezetben levő mérgező nehézfémeket, amelyek a környezetszennyezés miatt egyre nagyobb mennyiségben kerülnek szervezetünkbe, ahol felhalmozódnak és sok betegség melegágyát képezik. A klorofill molekula közepén egy bioaktív magnézium ion található, amely savas közegben (pl. gyomorsav) felszabadul és lehetővé teszi más fém (pl. nehézfém: ólom, kadmium stb) beépülését. Az így kötött nehézfém pedig már képes kiürülni a szervezetből-

bio zsázsa csíra előállítása:

A bio zsázsa magvakat felhasználás előtt öblítsük le, majd langyos vízben áztassuk 12 órán át. Ismételt leöblítés után terítsük a magvakat vékonyan a csíráztató edény lyukacsos tálcájára és az alsó edényt töltsük tele vízzel. (Nedves szűrőpapírra is tehetjük) Tartsuk az edényt 18-20 fokon világos, de ne napfényes helyen. Napi 1-2 alkalommal öblítsük le a csírákat langyos vízzel. A kész csíranövényeket hűtőben 3-4 napig frissen tarthatjuk. A termék nem alkalmas házikerti termesztésre!

bio zsázsa mikrozöld előállítása:

A bio zsázsa finom íze miatt, sok mikrozöld keverék “megízesítője”. Az enyhe ízű saláta keverékeknek karaktert ad. Szinte bármivel társítható. Bio földbe kell elvetni és enyhén nyirkosan tartani. 14-18 nap után fogyasztható úgy, hogy egyszerre levágjuk a társnövényekkel, de már nem hajtatjuk újra.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.

 

FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.