Bio ZSÁZSA csíra, mikrozöld zsázsa mag
A kerti bio zsázsa csíra, mikrozöld zsázsa mag sok ételnek adhat fűszeres frissességet. Kissé tormás ízvilága tejfölös-joghurtos öntetekhez, majonézes salátákhoz a legfinomabb. Íze a benne lévő mustárolaj-glükozidának, a glükotropeolinnek köszönhető.
A kerti bio zsázsa egy rendkívül erős gyógynövény, amely Indiából származik és ájurvédában már évezredek óta alkalmazzák. Baktériumölő (baktericid) anyagokat is tartalmaz, ezért erős fertőtlenítő hatással bír.
Nagy mennyiségű C-vitamin, béta-karotin, B-vitaminok találhatók benne. Magas a kálium, kalcium, foszfor, nátrium, jód és vas tartalma.
A kerti bio zsázsa mag csírája segíthet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. Erős „vérhígító” hatású: gátolja a túlzott vérrögképződést, ezáltal pedig csökkenti az infarktus és az stroke esélyét. Emésztésszabályzó és antimikrobiális hatása miatt a kerti zsázsa székrekedésnél, hasmenésnél, és puffadásnál egyaránt segít.
Kiszerelés: 30 g
Képződő klorofill tartalma miatt érdemes mikrozöldként termeszteni.
A növények a fotoszintézis során speciális molekulák, klorofillek segítségével kötik meg a napfény energiáját. Ez a molekula szinte teljesen megegyezik az emberi vérben levő hemoglobinnal, ami testünk oxigén ellátásárt felel. A különbség a központi elemben van, amely a növényekben magnézium, az emberi hemoglobinban pedig vas.
Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a klorofill fontos fitonutriens (emberi egészségre jótékony hatása van).
A klorofill segíti az emberi vérképzést, emeli az oxigénszintet és javítja a keringés hatékonyságát, a sejtek ellátását tápanyagokkal.
A Bio Zsázsa másik különleges képessége, hogy megköti a szervezetben levő mérgező nehézfémeket, amelyek a környezetszennyezés miatt egyre nagyobb mennyiségben kerülnek szervezetünkbe, ahol felhalmozódnak és sok betegség melegágyát képezik. A klorofill molekula közepén egy bioaktív magnézium ion található, amely savas közegben (pl. gyomorsav) felszabadul és lehetővé teszi más fém (pl. nehézfém: ólom, kadmium stb) beépülését. Az így kötött nehézfém pedig már képes kiürülni a szervezetből-
bio zsázsa csíra előállítása:
A bio zsázsa magvakat felhasználás előtt öblítsük le, majd langyos vízben áztassuk 12 órán át. Ismételt leöblítés után terítsük a magvakat vékonyan a csíráztató edény lyukacsos tálcájára és az alsó edényt töltsük tele vízzel. (Nedves szűrőpapírra is tehetjük) Tartsuk az edényt 18-20 fokon világos, de ne napfényes helyen. Napi 1-2 alkalommal öblítsük le a csírákat langyos vízzel. A kész csíranövényeket hűtőben 3-4 napig frissen tarthatjuk. A termék nem alkalmas házikerti termesztésre!
bio zsázsa mikrozöld előállítása:
A bio zsázsa finom íze miatt, sok mikrozöld keverék “megízesítője”. Az enyhe ízű saláta keverékeknek karaktert ad. Szinte bármivel társítható. Bio földbe kell elvetni és enyhén nyirkosan tartani. 14-18 nap után fogyasztható úgy, hogy egyszerre levágjuk a társnövényekkel, de már nem hajtatjuk újra.
RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!
Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.
Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.
A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.