Biocera 100g

Biocera 100g

1 150 Ft

Sebtapasz a növényeknek.

Elfogyott

Cikkszám: KG-BIOCERA100-MGM022.

A Biocera természetes fa sebkezelő és oltóviasz 100 g hatóanyagai természetes eredetűek.

Felkenés után azonnal behatolnak a fa szöveteibe.

Tömeg 0,1 kg
Bio besorolás

csomagolás

Hatóanyag

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Biocera fa sebkezelő 100g

A Biocera természetes fa sebkezelő és 100 g felhasználható gyümölcsfák, szőlő, díszfák stb. metszéseinél, ágtöréseinél, nagyobb ágak levágásánál, oltásnál. Vihar és állati kártételek esetén. Egyéb módon keletkezett sebfelületek lezárására, fertőtlenítésére, a sérült felület védelmére a gyógyulásig.

A készítményt közvetlenül a fák vágása, metszése, oltása után vékony rétegben kell a keletkezett sebfelületre felvinni. Töréseknél, repedéseknél vagy vadkárnál a kártételi helyeken az egészséges felületig vissza kell vágni a növényt és azonnal le kell zárni a felületet.

A Biocera fa sebkezelő és oltóviasz hatóanyagai természetes eredetűek. Felkenés után azonnal behatolnak 1-2 mm mélyen a fa szöveteibe. Elpusztítják az ott lévő, vagy a vágás következtében a felületre került gombákat és baktériumokat. A fa sebkezelő szer hatása az alkohol azonnali, a méhviasz és a fenyőgyanta tartós fertőtlenítő hatásán alapszik. Az egyéb adalékok biztosítják a bevonat rugalmasságát és tartósságát. A megszilárdulás során keletkező film védi a sebfelületet a további fertőződéstől és megakadályozza a sejtnedvek eltávozását, valamint a kezelt felület melletti vízhajtások képződését.

A Biocera természetes fa sebkezelő a sebet gyógyítja és egyidejűleg le is zárja, hosszan tartó védelmet biztosít. A növények sokféleségére való tekintettel a Magyarországon nem őshonos, egzotikus fák, cserjék és dísznövények esetében csak előzetes próba alapján használható. Különösen körültekintően kell eljárni az oltásoknál! Főleg, ha a héj nem kellően beérett, vagy fajta jellegzetesen nem kellően fásodik (ezért nem használható pl.: citrusféléknél).

székely gyöngyvér ajánlásával:

Magába a Biocera készítményt csak egészséges növényeknél használjuk sérülések, vagy oltás alkalmával.

Amikor egészségügyi metszést alkalmazunk, vagy beteg fák sebeit kezeljük, akkor a lezárás előtt mindenképpen fertőtlenítsük előtte a felületet.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.