Biotőzeg 70L

Biotőzeg 70L

3 990 Ft

Bio tőzeg talajjavításra, keverékekbe.

Elfogyott

Cikkszám: KG-BIOTOZEG-VV-209.
Kategóriák: , .

A Biotőzeg 70L a lápok humifikált üledéke, amely jótékonyan hat a növények tápanyag felvételére, javítja a talajszerkezetet.

Tömeg 20 kg
Hatóanyag

Bio besorolás

csomagolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Biotőzeg 70L

A biotőzeg 70 l, egy 0-25 mm-es frakciójú, finom rostállományú tőzeg, amely kifejezetten biotermesztésre lett kifejlesztve. Sokrétűen hasznosítható a zöldség- és gyümölcstermesztésben és a dísznövényeknél is. Kémhatása enyhén savanyú pH: 6

A biotőzeg a lápok humifikált üledéke, amely jótékonyan hat a növények tápanyagfelvételére. A különféle termesztőberendezésekbe, ágyásokba fontos talajjavító anyag lehet, különösen kis szervesanyag (humusz) tartalmú homoktalajoknál. Vízből a tőzeg eredeti tömegének akár tízszeresét is magába tudja szívni és tárolni, így a földkeverékek víztartó képessége javul, rostos állaguk javítja a talajszerkezetet is.

A laza homoktalajt tömöríti, összetartja, szerkezetet ad neki, a nehéz agyagtalajt meglazítja, levegőellátását javítja. Mindezek révén javítja a talaj fizikai szerkezetét, de tápanyagot nem szolgáltat a növényeknek.

székely gyöngyvér ajánlásával:

Amikor lehet, akkor nem talajcserét hajtunk végre a biokertekben (még a termesztőberendezésekben sem!), hanem javítjuk a rendelkezésre álló talajt. Tőzeget leginkább nevelés során használunk talajjavításra. Palántaföldet a saját talajból többek között tőzeg bekeverésével állítunk elő. Magasított ágyások talajába, illetve fák-, cserjék ültetésénél is sokat tehetünk a jobb eredésért valamennyi tőzeg bekeverésével.

Induló biokertek nagy problémája, hogy nincs még elegendő saját előállítású komposzt. Ezekben az esetekben dúsíthatjuk tőzeggel. Erre tökéletesen alkalmas a Biotőzeg 70L!

Áfonya- és gesztenye termesztésnél a talaj savanyítására is használjuk.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.