Black Turtle

Cikkszám: BioV-BAB-RS013.
Kategóriák: , .

Black Turtle

1 390 Ft

A chilis bab alapanyaga

21 készleten

Tömeg 0.01 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Black Turtle bab bio vetőmag

A Black Turtle bab bio vetőmag Dél-Mexikóban ill. Közép-Amerikai hagyományos szárazbabfajta. A kicsi, fekete színű babot klasszikus ételekhez használják: chilikhez, levesekhez, babpürének.

Chilis bab alapanyaga. Áprilisban vethető, bokorbab 40-50 cm magas. Nagy hozamú, könnyen termeszthető. Megfőzve is fekete marad, az íze kiváló.

Dombágyásba kitűnő.

Vetés szabadföldbe: április második fele-május végéig

Betakarítás ideje szabadföldön: július-szeptember végéig

Tartalom: kb. 20 g mag

Ezermagtömeg: 202,19 g
A Black Turtle bab biológiai növényvédelme

A babok nem igényelnek frissen trágyázott talajt, de a komposztot meghálálják. A gyökerükön található gümőkben rendkívül sok nitrogén megkötő baktérium él, ezért kitűnő elővetemény, bár későn kerül le, de őszi káposztafélék, levélzöldségek nagyon jól érzik magukat utánuk. Érdemes bennhagyni a gyökerüket és a talaj baktériumflóráját tovább gazdagítani AlgilBio oltóanyagunkkal.

A túlöntözés és a lombfelület öntözése hajlamosítja a babféléket a gombás betegségekre, ezért inkább a talajfelülelten öntözzük!

Gombás és bakteriális betegségeik ellen érdemes terméshozástól Polyversummal permetezni.

A “kukacosságot” okozó molyok és bagolylepkék ellen leghatékonyabban mini petefürkészeinkkel lehet védekezni.

Az alábbi videóban bemutatjuk a kihelyezésüket:

Petefürkészek video
ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Black Turtle bab fajta Magyarországon is bevált. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.