Biodinamikus Vetőburgonya Blaue Annelise
A Blaue Annelise, egy egészen különleges, mélylila, biodinamikus nemesítésű fajta.
Héja és húsa is sötétlila színű. Sütni is lehet, de különleges beltartalma miatt elsődlegesen főzni szokták. Keményre fő, így saláták kiváló alapanyaga, de püré, burgonyás tészták és szinte bármilyen egészséges ételkészítésére alkalmas. Színét minden konyhatechnikai eljárás mellett is megőrzi.
Íze máshoz nem hasonlítható, gesztenyés aromája van. Színét különlegesen egészséges anyagoknak, ún. antociánoknak köszönheti, ezért különböző diétákban fontos szerepe van.
Formája hosszúkás, hengeres, mérete közepes, homogén termésre képes.
Nagyon késői fajta, ezért fel kell készülni, az őszi betakarításra.
A Blaue Annelise vetőburgonyát erős általános ellenállóképesség jellemzi.
A biodinamikus nemesítésnek köszönhetően visszafogásra nagyon alkalmas, már 3 év visszafogása után teljesen adpatálódik a kerthez.
Kiválóan tárolható, nagyon bőtermő..
A gumót vetés előtt érdemes Tyrás vízbe beáztatni.
A csomag tartalma 1 kg.