Blauhilde

Blauhilde

1 590 Ft

Csodás lila színű, futó “zöldbab”.

Elfogyott

Cikkszám: BioV-BAB-RS120.

A Blauhilde zöldbab bio vetőmag középkései fajta, különleges, lila színű karósbab.

A hüvelyek hengeresek, kb. 28 cm hosszúra nőnek, egyenesek.

Tömeg 0,01 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Blauhilde zöldbab bio vetőmag

A Blauhilde zöldbab bio vetőmag középkései fajta, különleges, lila színű karósbab.

A hüvelyek hengeresek, kb. 28 cm hosszúra nőnek, egyenesek. A gyönyörű lila hüvelyek sokáig húsosak és zsengék maradnak, főzés közben a színük zöldre vált. Nagyon bőtermő és egészséges fajta, friss fogyasztásra és tartósításra is ajánljuk.

Vetés: május elejétől június végéig (palántának áprilisban). Térállás: 100*80 cm, egy fészekbe 6-7 szem babot vessünk. Júliustól októberig szedhető. Tápanyagban gazdag talajt kíván, érdemes feltölteni a tövét. Nagy szárazságban locsolást igényel.

Gyönyörű színe miatt díszként is érdemes ültetni. Kerítéseknél például úgy vetni, hogy egy lila, egy sárga és egy zöld színű zöldbab, rendkívül dekoratív. Ugyanígy nagyon zsengén salátákba is mutatós.

Erőteljes növekedésű, sűrű falat képez, ezért térelválasztó- és takarónövénynek kiváló. Ha nem kerítés, vagy pergola mellé tesszük, akkor már vetéskor alakítsuk ki a támrendszerét, melyre 2,5-3 m magasan felfuthat. Nagyon jól néz ki, ha indián sátor szerűen összefogunk 3-4 magas bambusz vesszőt és aköré vetjük. Hatalmas zöld-lila gúlát kapunk!

Vetés szabadföldbe: május első fele-június végéig

Betakarítás ideje szabadföldön: július-szeptember végéig

Tartalom: kb. 4-5 m2-re mag

Ezermagtömeg: 387,75 g

A blauhilde zöldbab biológiai növényvédelme

A babok nem igényelnek frissen trágyázott talajt, de a komposztot meghálálják. A gyökerükön található gümőkben rendkívül sok nitrogén megkötő baktérium él, ezért kitűnő elővetemény, bár későn kerül le, de őszi káposztafélék, levélzöldségek nagyon jól érzik magukat utánuk. Érdemes bennhagyni a gyökerüket és a talaj baktériumflóráját tovább gazdagítani AlgilBio oltóanyagunkkal.

A túlöntözés és a lombfelület öntözése hajlamosítja a babféléket a gombás betegségekre, ezért inkább a talajfelületen öntözzük!

Gombás és bakteriális betegségeik ellen érdemes terméshozástól Polyversummal permetezni. Levéltetvek ellen, ha nagyon muszáj, akkor  WETCIT narancsolajos készítménnyel védekezzünk, de beállt biokertben a ragadozó rovarok általában képesek megoldani a problémát.

Sajnálatos módon az Afrikai vándorpoloska egyre jobban kedveli a zöldbabokat, ezért előfordulhat, hogy védekezni kényszerülünk ellenük. Ezt a NeemAzal biológiai permetszerrel tehetjük meg.

A “kukacosságot” okozó molyok és bagolylepkék ellen leghatékonyabban mini petefürkészeinkkel lehet védekezni.

Kihelyezésükről szól alábbi videónk:

Mini petefürkészek a biokertben

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.