Blue Curi

Blue Curi

1 590 Ft

Gesztenyés aromájú Hokkaidó tök, akár futtatásra is

34 készleten

Cikkszám: BioV-TOK-RSkü43.
Kategóriák: , .
Blue Curi HOKKAIDO TÖK BIO VETŐMAG

A Blue Curi hokkaido tök bio vetőmag korai, erős növekedésű, hokkaido típusú sütőtök. Terméskötődése kiváló, mutatós egységes árut ad.

Ez a hosszú indájú tökfajta sötétzöldtől az okkerbarnáig terjedő, vastag húsú, vékony héjú gyümölcsöket hoz; mély sárgás-narancssárga húsa diós, gesztenyeszerű aromájú. A gyümölcs súlya kb. 1,5-2,5 kg. A Blue Kuri sokoldalúan használható a konyhában, és feldolgozás előtt nem kell meghámozni. Ha szeptemberben vagy októberben szedjük fel, februárig tárolható. Sütni és levesnek is nagyon jó.

Amerikából került át Japánba, ahol Hokkaido szigetén nemesítették ki ma ismert fajtáját.

Az angol-száz konyha magazinok szuperlatívuszokban beszélnek erről a hokkaido tök fajtáról. Amíg valaki nem kóstolja, addig úgysem érti, hogy mi lehet olyan különleges egy sütőtökben. Simán sütve is maradandó élmény, de aki kipróbálja a Hokkaidó krémlevest, amelyet az eredeti tökhéjban szolgálnak fel, az biztosan megpróbál szerezni néhány magot és elveti a kertben.

Amíg egy kisebb dobosi tök 2-3 kiló, addig a Hokkaido általában 1-1,5 kiló, és megvan benne minden, amit egy sütőtökben szeretünk. A húsa lisztes, vastag és mindig édes. Ezenfelül rendelkezik egy diós – erős sütőtök – aromával, ami hihetetlenül finom.

A Blue Curi hokkaido  termesztése nem különbözik a többi sütőtöktől, de távoli származása miatt egyenlőre a kártevők és kórokozók szerencsére nemigen bántják. A biokertek hálás növénye.

Vetés szabadföldbe: április második fele-május végéig

Betakarítás ideje szabadföldön: július első fele-szeptember végéig

Tartalom: kb. 8 mag

Ezermagtömeg: 187,00 g

A Blue Curi HOKKAIDO TÖK BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME

Biogazdálkodásban a helybe, fészekbe vetés jobb, mert palántaneveléssel csak minimálisan hozható előre a termésérés, viszont a palánták sérülékenyebbek és gyökerük kevésbé erős és melyre hatoló.

A Blue Curi hokkaido  nagy tápanyagigényét a tápelemeket folytonosan leadó szerves trágyával elégíthetjük ki a legjobban. Ha nincs módunkban az egész területet trágyázni, akkor feltétlenül fészekbe vessük, azaz ültetés előtt 2 héttel a kijelölt és kiásott fészkekbe tegyünk egy lapátnyi (bio) trágyát, majd temessük vissza, hogy megülepedjen a gödör talaja. Erre a célra tökéletesen megfelel Orgevit fermentált bio trágyánk is.

Az ellenálló tökfajtáknál, beállt biotermesztésben ritkán kell a továbbiakban beavatkozni növényvédelemmel. Inkább a lisztharmat okozhat gondokat, amit a Prosilicon speciális lúgos, természetes szilikát alapú készítményünkkel lehet megoldani. Ennek a készítménynek további előnye, hogy a benne található szilikát ásványok beépülnek a bőrszövetbe és erősítik azt, így a repedés és bakteriális fertőzések ellen is védi a termést.

Az olyan kifejezetten tökfélékre jellemző gombás betegségek ellen, mint például a fuzáriumos hervadás, kladospóriumos , kolletotrichumos betegségek és a tökperonoszpóra, elsősorban agrotechnikával védekezünk, azaz vetésváltással, ellenőrzött vetőmag használatával. Amennyiben mégis fellép valamelyik fertőzés, akkor a beteg növényt távolítsuk el, az egészségeseket pedig megelőzésként kezeljük AMAZON nevű élő gomba készítményünkkel.

A Blue Curi hokkaido tököt támadó vírusok ellen kizárólag a levéltetvek rajzásának akadályozásával lehet védekezni, mert azok viszik át. Ezt sárga ragadós lapokkal tudjuk megtenni.

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.