Boldogasszony mentája

Boldogasszony mentája

1 390 Ft

Régi magyar gyógynövény, melyet eleink imádságos könyveikben tartottak.

Elfogyott

Cikkszám: CS-MENTA-GAB-058.
Tömeg 0.5 kg
Faj

Bio besorolás

csomagolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

A boldogasszony mentája bio gyógynövény tulajdonságai:

A boldogasszony mentája bio gyógynövény -t úgy is hívják, hogy balzsammenta, lapos vagy széles menta, banyafű, boldogasszony tenyere.

Balzsamos illatú fészkes növény.

Hazája Ázsia délnyugati része. Európában és hazánkban is közönséges parasztvirág.

Nálunk csak ritkábban, csak ősszel virágzik.

Hosszúkás széles levelével a nép “vasárnaponkint” ünnepelt.

A lányok, asszonyok ezzel a kezükben mentek a templomba. Imádságos könyvekben megszárítva hordták magukkal.

Csípős keserű ízű.

A boldogasszony mentája bio gyógynövény szárított drogja teaként görcs csillapító, féreghajtó. Külsőleg  törésre vagy zúzódásra használható.

Jókai Mór is említi Az élet komédiásai című művében:

“Hanem az nem akadályozza a buzgó párthíveket, hogy a megállapodott hintóra minden oldalról fel ne kapaszkodjanak, a bakra, a felhágóra, a kerekekre, s onnan ne harsogtassák Alienornak a fülébe a saját nevét, hogy el ne felejtse, míg a diadalkapu magaslatán álló szűzek georgina, kassai rózsa, pulykaorr, kenyérbélvirág, égő szerelem, pézsma, boldogasszonytenyere koszorúkkal, s ami egyébbel az Isten megáldotta, igyekeznek kocsiját telehajigálni.”

Fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántáink

Minden fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántánk bio minősítésű kertészetből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.