Bolgár rezi

Bolgár rezi

7 290 Ft

Rezisztens, bőtermő, finom, édes csemegeszőlő.

Elfogyott

Cikkszám: KONTCSER-SZOLO-PUL-093.
Kategóriák: , .

A Bolgár rezi konténeres csemegeszőlő bolgár fajta. Betegségekkel szemben ellenállása magas, rezisztens fajta. Bogyója nem reped, bőtermő.

Tömeg 2,4 kg

Bolgár rezi konténeres csemegeszőlő oltvány

A Bolgár rezi konténeres csemegeszőlő bolgár fajta.

Szülők: SV 12375 x Pleven.

Érési ideje 120-125 nap augusztus második fele.

Fürtjei 500-700 grammosak. A Bolgár rezi bogyója kúpos, vagy hengeres, kissé tömött. Bogyója 36 x 25 mm.10-14 gramm fényes fehér-sárga. Gyümölcse kellemesen édes, húsos, kissé ropogós. Átlagos növekedésű, magas termékenységű. Betegségekkel szembeni ellenállása magas, rezisztens fajta.

Tőkéje közepesen erős növekedésű, levélzete könnyen kezelhető, nem növeszt sűrű lombozatot. Minden évben megbízhatóan terem, bőtermő. A Bolgár rezi fürtje közepesen laza, átlagosan fél kiló. Bogyója kissé megnyúlt, zöldes-fehér, teljes érésben sárga. A bogyó lédús, kissé ropogós, íze kellemesen édes. Magja, és bogyó héja nem zavaró. A bogyó nem reped, nem rothad, darazsak nem, vagy alig bántják.

A bolgár rezi CSEMEGESZŐLŐ OLTVÁNY BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME:

Lemosó permetezésnél narancsolajat használjunk . Boroil

A szőlőnél az első megjelenő kártevő a szőlő gubacsatka. Ellene védekezhetünk NeemAzallal, de sokkal jobb a februárban kihelyezett ragadozóatka, amely biológiai növényvédelem mellett (felszívódó rovarölők és kén nélkül) véglegesen megoldja a problémát.

Az ezután fertőző peronoszpóra ellen, amint a legmagasabb nappali hőmérséklet eléri a 20 fokot permetezzünk élő készítményünkkel Amazon Ezt a kezelést leggyakrabban 2 hetente érdemes ismételni, de ellenálló fajtáknál az évi 1-2 kezelés már elegendő. Nyár végén, ősz elején ezt használjuk a botritis (szürkerothadás) ellen is.

Lisztharmat ellen egy olyan bio készítményt javasolunk, amely egyben a bogyórepedést is megakadályozza, ez a Prosilicon.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.