Bonela

Bonela

1 590 Ft

Csodaszép, piros virágú, jó ízű kifejtő bab.

26 készleten

Cikkszám: BioV-BAB-RSbo32.

A Bonela tűzbab bio vetőmag április-májusban vethető futóbab.

Szép virága miatt lugasok befuttatására alkalmas. Fejtett babnak kiváló.

Tömeg 0,017 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Bonela tűzbab bio vetőmag

A Bonela tűzbab bio vetőmag május-júniusban vethető futóbab.

Szép virága miatt lugasok befuttatására alkalmas.
Fejtett babnak kiváló, de száradás után szárazbabként is felhasználható. Dús, piros virágai miatt tűzbabnak is hívják ezt a babfajtát.

A magvak feketés-lilán tarkák, főzéskor megduzzadnak, de nem repednek, nagyon finom ízű. Érés középkésői, késői.

Erőteljes növekedésű, sűrű falat képez, ezért térelválasztó- és takarónövénynek kiváló. Ha nem kerítés, vagy pergola mellé tesszük, akkor már vetéskor alakítsuk ki a támrendszerét, melyre 2,5-3 m magasan felfuthat. Nagyon jól néz ki, ha indián sátor szerűen összefogunk 3-4 magas bambusz vesszőt és aköré vetjük. Hatalmas zöld-piros gúlát kapunk már júniusban! Élénk színű, piros virágai késő őszig nyílnak.

Vetés szabadföldbe: május eleje-június végéig

Betakarítás ideje szabadföldön: július-szeptember végéig

Tartalom: kb. 18db mag

Ezermagtömeg: 1665 g

A bonela tűzbab biológiai növényvédelme

A babok nem igényelnek frissen trágyázott talajt, de a komposztot meghálálják. A gyökerükön található gümőkben rendkívül sok nitrogén megkötő baktérium él, ezért kitűnő elővetemény, bár későn kerül le, de őszi káposztafélék, levélzöldségek nagyon jól érzik magukat utánuk. Érdemes bennhagyni a gyökerüket és a talaj baktériumflóráját tovább gazdagítani AlgilBio oltóanyagunkkal.

A túlöntözés és a lombfelület öntözése hajlamosítja a babféléket a gombás betegségekre, ezért inkább a talajfelületen öntözzük!

Az első két károsító, amely megjelenhet, a lótücsök és a vetési bagolylepke lárvája, a mocskospajor. Mindkettő ellen tökéletes megoldást nyújt a NEMASTAR hasznos fonalféreg készítmény.

Gombás és bakteriális betegségeik ellen érdemes terméshozástól AMAZONnal permetezni. Levéltetvek ellen, ha nagyon muszáj, akkor  BOROIL narancsolajos készítménnyel védekezzünk, de beállt biokertben a ragadozó rovarok általában képesek megoldani a problémát.

Sajnálatos módon az Afrikai vándorpoloska egyre jobban kedveli a zöldbabokat, ezért előfordulhat, hogy védekezni kényszerülünk ellenük. Ezt a NeemAzal biológiai permetszerrel tehetjük meg.

A “kukacosságot” okozó molyok és bagolylepkék ellen leghatékonyabban mini petefürkészeinkkel lehet védekezni.

Kihelyezésükről szól alábbi videónk:

Mini petefürkészek a biokertben

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.