Borágó

Cikkszám: BioV-BORÁGÓ-RS027.

Borágó

1 112 Ft

A dekoratív fűszernövény, amely vonzza a beporzókat.

9 készleten

Tömeg 0.01 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Borágó bio vetőmag

A borágó bio vetőmag egynyári fűszernövény, leveleinek illata uborkára emlékeztet.

Használható salátákhoz, zöldségételekhez vagy italok készítéséhez. Kék, csillag formájú virágai a borágónak szintén ehetőek, remek dekoráció lehet pl. salátákon. Savanyúságokba és salátákba kiváló fűszer a borágó. Érelmeszesedés, magas vérnyomás, ízületi gyulladás, másnaposság kezelésére, depresszió ellen ajánlják.

30–160 cm-re növő, egynyári növény. Főgyökere répaszerű, erősen elágazó oldalgyökerekkel. Szára üreges, bokrosodó. Könnyen szaporodik, a házi kertekben magról állandóan felújul. Az idősebb növényeket fele hosszukra visszavágva új hajtásokat hoznak. Virága égszínkék, néha rózsaszín vagy fehér színű.

Csillag alakú virágait akkor hullatja el, amikor azok ehetővé válnak. Használhatjuk őket salátákba, savanyúság eltevésénél, de köretek és sütemények díszítésére, a legtöbb esetben szárítva is. Kellemes, enyhén sárgadinnyére emlékeztető illata jól illik a limonádéhoz. A borágó fiatal, zsenge levele apróra vágva gyenge ízű levesekhez, hideg italokhoz, krémsajtba, szendvicsek ízesítésére, mártásokhoz, salátákhoz és sószegény diétához alkalmas. Borágó teának főzve jó vizelethajtó; főleg vese- és hólyagbántalmak esetén ajánlott.

A borágó napos helyet és tápanyag dús, jó vízelvezetésű talajt igényel. Akár 1 méteresre is megnőhet.

Kiváló méhlegelő.

Virágzási idő: június-szeptember

Vetés szabadföldbe: március-július

Betakarítás ideje szabadföldön: május-szeptember

Tartalom: kb. 60 db mag

Ezermagtömeg: 18,09 g

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A borágó Magyarországon is bevált. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő borágóról begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag.

borágó bio vetőmag