Borágó

Borágó

1 100 Ft

A dekoratív fűszernövény, amely vonzza a beporzókat.

Elfogyott

Cikkszám: CS-BORAGO-GAB-041.

A borágó bio fűszernövény egynyári növény. Szép csillag alakú virágait a méhek igen kedvelik. 30–160 cm-re növő, egynyári növény.

Tömeg 0,2 kg
Faj

Bio besorolás

csomagolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Borágó bio fűszernövény palánta

A borágó bio fűszernövény egynyári növény. Szép csillag alakú virágait a méhek igen kedvelik.

30–160 cm-re növő, egynyári növény. Főgyökere répaszerű, erősen elágazó oldalgyökerekkel. Szára üreges, bokrosodó. Könnyen szaporodik, a házi kertekben magról állandóan felújul. Az idősebb növényeket fele hosszukra visszavágva új hajtásokat hoznak. Virága égszínkék, néha rózsaszín vagy fehér színű.

Leveleit és virágját egyaránt használhatjuk. Előbbit tavasszal szedjük, utóbbit júniustól.

Használható salátákhoz, zöldségételekhez vagy italok készítéséhez. Mivel levelei erősen szőrözöttek érdemes forrázni vagy főzni felhasználás előtt. ideális gyenge ízű levesekhez, hideg italokhoz, krémsajtba, szendvicsek ízesítésére, mártásokhoz, salátákhoz és sószegény diétához alkalmas.

Csillag alakú virágait akkor hullatja el, amikor azok ehetővé válnak. Használhatjuk őket salátákba, savanyúság eltevésénél, de köretek és sütemények díszítésére, a legtöbb esetben szárítva is. Kellemes, enyhén sárgadinnyére emlékeztető illata jól illik a limonádéhoz.

Magas a fehérje, szénhidrát, ásványi anyag és vitamin tartalma. Belsőleg megfázásos légzőszervi tünetek kezelésére használják.

Teája enyhén nyugtató hatású. Ezenkívül izzasztó és vértisztító tulajdonsága ismert.

Klinikai vizsgálatokkal bizonyított, hogy csökkenti a szív- és érrendszerrel összefüggő stressz mértékét és előnyösen hat vírusos megbetegedések maradvány tüneteire.

Fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántáink

Minden gyógy- és fűszernövény palántánk vegyszermentes bio minősítésű kertészetéből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.