Borbálafű

Borbálafű

1 590 Ft

A leggyorsabban növekvő csípős levélzöldség.

22 készleten

Cikkszám: BioV-TEPOSALATA-RSsa91.

A Borbálafű bio vetőmag termésének zöld, ízletes rozettája a téli hónapokban is szedhető.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

BORBÁLAFŰ bio vetőmag

A Borbálafű bio vetőmag termésének zöld, ízletes rozettája a téli hónapokban is szedhető. Enyhébb teleken december 4-én is lehet szedni, így kapta a nevét a Borbáláról. Szent Borbálára pedig azért utal a neve, mert ő mondta, hogy , hogy “a bajban, éhezőnek minden évszakban segített”.

Íze hasonlít a rukkolához és az ázsiai káposztákhoz, de szinte egész télen szedhető kis takarással. Enyhe csípősségét mustárolaj tartalma adja, amely fertőtlenítő hatású, gomba, vírus és baktérium ölő.

Magasított ágyásokba, üvegházakba, fóliákba tökéletes téli levélzöldség!

A keresztesvirágúak családjába tartozik.

Őshazája Európa, Ázsia és Észak-Afrika.

A Borbálafű a nedvesebb talajt szereti.

Kétnyári növény, maximum 90 centiméteresre nő.

Tipikus ismertető jele az élénksárga virágai.

A Borbálafű gyógyhatása, hogy salaktalanítja a belet, stimulálja az emésztőrendszert.

Magas a vitamin és ásványi anyag tartalma.

Salátákba friss vitaminforrás.

A Borbálafű csípős tőleveleit érdemes virágzás előtt gyűjteni. Mindig a tőrózsa külső leveleit szedjük le, hogy belülről meg tudja magát újítani! Ehető a virágja is, vagy szép dísze lehet salátának, ételeknek. A csípőssége miatt téli tormának vagy téli zsázsának is szokták nevezni. Ezt a csípősséget mustárolaj tartalma adja, amely fertőtlenítő hatású, gomba, vírus és baktérium ölő. Nagy mennyiségben nem ajánlatos enni belőle, és vesebetegek kerüljék a fogyasztását!

Vetés szabadföldbe: augusztus első fele- szeptember első fele

Betakarítás ideje: szeptember első fele-december második fele

Virágzási idő: március-június

Tartalom: kb. 1-1,5 m2-re mag

Ezermagtömeg: 2,24 g

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.