Borbálafű

Borbálafű

950 Ft

Télen is szedhető vitamin forrás. Vírus és baktériumölő hatása van.

Elfogyott

Cikkszám: CS-BORBALAFU-GAB-054.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Borbálafű bio gyógynövény

Téli levélzöldségnek is tekinthető növény.

Virágzási idő: március-június

A borbálafű bio gyógynövény zöld, ízletes rozettája a téli hónapokban is szedhető. Enyhébb teleken december 4-én is lehet szedni, így kapta a nevét a Borbáláról. Szent Borbálára pedig azért utal a neve, mert ő mondta, hogy , hogy “a bajban, éhezőnek minden évszakban segített”.

Íze hasonlít a rukkolához és az ázsiai káposztákhoz, de szinte egész télen szedhető kis takarással. Enyhe csípősségét mustárolaj tartalma adja, amely fertőtlenítő hatású, gomba, vírus és baktérium ölő.

Magasított ágyásokba, üvegházakba, fóliákba tökéletes téli levélzöldség!

A keresztesvirágúak családjába tartozik.

Őshazája Európa, Ázsia és Észak-Afrika.

A nedvesebb talajt szereti.

Kétnyári növény, maximum 90 centiméteresre nő.

Tipikus ismertető jele az élénksárga virágai.

Gyógyhatása, hogy salaktalanítja a belet, stimulálja az emésztőrendszert.

Magas a vitamin és ásványi anyag tartalma.

Salátákba friss vitaminforrás.

Kissé csípős tőleveleit érdemes virágzás előtt gyűjteni. Mindig a tőrózsa külső leveleit szedjük le, hogy belülről meg tudja magát újítani! Ehető a virágja is, vagy szép dísze lehet salátának, ételeknek. A csípőssége miatt téli tormának vagy téli zsázsának is szokták nevezni. Ezt a csípősséget mustárolaj tartalma adja, amely fertőtlenítő hatású, gomba, vírus és baktérium ölő. Nagy mennyiségben nem ajánlatos enni belőle, és vesebetegek kerüljék a fogyasztását!

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

Fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántáink

Minden gyógy- és fűszernövény palántánk vegyszermentes bio minősítésű kertészetéből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.