Borsfű

Borsfű

375 Ft

Évelő borsikafű.

45 készleten

Cikkszám: VegyszmV-BORSFU-RD016.
Tömeg 0,01 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Borsfű vegyszermentes vetőmag

A Borsfű (Csombor) vegyszermentes vetőmag évelő, télizöld változata, hegyi pereszlényként is ismert.

Fagytűrő félcserje, télen is szedhető belőle, de augusztustól már ne vágjuk vissza erősen, hogy a friss hajtások ne fásodjanak meg.

Szárítva is megőrzi kitűnő aromáját.

Leveles, virágos hajtásait júliusban és szeptember végén vághatjuk.

Húsokhoz, babhoz, hurkához, káposztához használható fűszerként. Erdélyben a borsikafüvet egy szál kaporral összekötve főzik bele a káposztába.

Németországban „babfűnek” is hívják, mert csökkenti a hüvelyesek (bab, lencse) felfúvó, puffasztó hatását.

Ne főzzük sokáig és csak keveset használjunk belőle. Túladagolásakor a csípősségen túl a keserű íz dominál.

Teája felfúvódás, bélhurut és köhögés ellen használható.

Júliustól szeptemberig virágzik, ilyenkor mágikusan vonzza a méheket. Jó szomszédja a babféléknek, megvédi őket egyes kártevők támadásától.

Vetés szabadföldbe: április második fele-május első fele/szeptember első fele-szeptember második fele,

Betakarítás ideje szabadföldön: június-október végéig

Tartalom: 1gr mag

Vegyszermentes vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.