Borsikafű (csombor)

Borsikafű (csombor)

1 590 Ft

A babok társnövénye kertben és konyhában.

25 készleten

Cikkszám: BioV-BORSIKAFŰ-RS029.

A Borsikafű (csombor) bio vetőmag a babból készült ételek fűszere, ha mellé ültetjük, még a bab károsítóktól is megvédi.

Kiváló méhlegelő.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Borsikafű (csombor) bio vetőmag

A Borsikafű (csombor) bio vetőmag a babból készült ételek fűszere, ha mellé ültetjük, még a bab károsítóktól is megvédi. Áprilistól a helyére vethető.

Más néven csombor, csombord vagy kerti méhfű. Az ókorban az istenek eledelének tartották.

20–50 cm magas, erősen elágazó, fényigényes, melegkedvelő, szárazságot is tűrő, egyéves növény.

Talaj- és termőhely- (-edény) -igénye a majoránnáéval egyező, de annál kevesebb öntözéssel is beéri. Többször is vágható a Borsikafű.

Jellegzetes, borsra emlékeztető, fűszeres illatú és ízű növény. A klasszikus provence-i fűszerkeverék része más fűszerek mellett. A bazsalikomhoz és a majoránnához hasonlóan morzsolt állapotban kerül forgalomba, de zölden is használják.

Diétás ételek (pótolja a feketeborsot), saláták fűszerezésére kiváló. Ezenfelül gyomorerősítő, görcsoldó, étvágygerjesztő, bélféregirtó, felfúvódást gátló hatása is van. Teakeverékben vérnyomás növelésre használják. Külsőleg kiváló frissítő, erősítő fürdőkbe. Használják a zsíros bőr ápolására is.
A Borsikafüvet fűszeres, csípős íze miatt régen afrodiziákumnak tartották.

A Borsikafű kiváló méhlegelő. Télen fűtött helységben cserépben, ládában nevelhető.

Vetés szabadföldbe: április első fele-május végéig,

Betakarítás ideje szabadföldön: június-szeptember végéig

Tartalom: kb. 0,4 g mag

Ezermagtömeg: 0,45 g

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Borsikafű vetőmag csírázóképességére saját, speciális előírásokat használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.