Borsikafű (csombor)

Borsikafű (csombor)

1 550 Ft

A babok társnövénye kertben és konyhában.

4 készleten

Cikkszám: CS-BORSIKAFU-GAB-042.

A borsikafű mediterrán vidékről származik. A tápanyagban szegény, jó vízáteresztő képességű, kavicsos, meszes talajt kedveli.

Tömeg 0,2 kg
Faj

Bio besorolás

csomagolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Borsikafű (csombor) bio fűszer és gyógynövény palánta

A borsikafű évelő bio fűszernövény. Az ókorban az istenek eledelének tartották.

A mediterrán vidékről származik. A tápanyagban szegény, jó vízáteresztő képességű, kavicsos, meszes talajt kedveli. Napos helyen fejlődik legszebben. Jól tűri a szárazságot, pangó vizet nem bírja, gyökere könnyen berohad.

Apró tűlevélre emlékeztető levelei vannak, 20-30 cm-es kissé elfekvő bokrot növeszt. Jól bírja a nyírást, minél többet vágdossuk, annál szebb, dúsabb lesz a bokra.

Biokertben elsősorba a bab társnövényeként foglal el fontos szerepet, fokozza a bab ízét és megvédi a fekete tetvektől.

Elsősorban fűszerként használják. Jellegzetes, borsra emlékeztető, fűszeres illatú és ízű növény. A klasszikus provence-i fűszerkeverék alkotóeleme. Egyes tájakon a savanyú uborka fűszerezésének fontos része.

Diétás ételek (pótolja a feketeborsot), saláták fűszerezésére kiváló.

Teája gyomorerősítő, görcsoldó, étvágygerjesztő, bélféregirtó, felfúvódást gátló hatású. Teakeverékben vérnyomásnövelésre, élénkítésre használják. Külsőleg kiváló frissítő, erősítő fürdőkbe. használják a zsíros bőr ápolására is.

Fűszeres, csípős íze miatt régen afrodiziákumnak tartották.

Kiváló méhlegelő. Télen fűtött helységben cserépben, ládában nevelhető.

Fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántáink

Minden gyógy- és fűszernövény palántánk vegyszermentes bio minősítésű kertészetéből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.