Borsikafű (csombor)

Cikkszám: BioV-BORSIKAFŰ-RS029.

Borsikafű (csombor)

1 390 Ft

A babok társnövénye kertben és konyhában

47 készleten

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Borsikafű (csombor) bio vetőmag

A borsikafű (csombor) bio vetőmag a babból készült ételek fűszere, ha mellé ültetjük, még a bab károsítóktól is megvédi. Áprilistól a helyére vethető.

Más néven csombor, csombord vagy kerti méhfű. Az ókorban az istenek eledelének tartották.

20–50 cm magas, erősen elágazó, fényigényes, melegkedvelő, szárazságot is tűrő, egyéves növény.

Talaj- és termőhely- (-edény) -igénye a majoránnáéval egyező, de annál kevesebb öntözéssel is beéri. Többször is vágható a borsikafű .

Jellegzetes, borsra emlékeztető, fűszeres illatú és ízű növény. A klasszikus provence-i fűszerkeverék része más fűszerek mellett. A bazsalikomhoz és a majoránnához hasonlóan morzsolt állapotban kerül forgalomba, de zölden is használják.

Diétás ételek (pótolja a feketeborsot), saláták fűszerezésére kiváló. Ezenfelül gyomorerősítő, görcsoldó, étvágygerjesztő, bélféregirtó, felfúvódást gátló hatása is van. Teakeverékben vérnyomásnövelésre használják. Külsőleg kiváló frissítő, erősítő fürdőkbe. használják a zsíros bőr ápolására is.
A borsikafüvet fűszeres, csípős íze miatt régen afrodiziákumnak tartották.

Kiváló méhlegelő. Télen fűtött helységben cserépben, ládában nevelhető.

Vetés szabadföldbe: április első fele-május végéig,

Betakarítás ideje szabadföldön: június-szeptember végéig

Tartalom: kb. 0,4 g mag

Ezermagtömeg: 0,45 g
ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A borsikafű (csombor) Magyarországon is bevált. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag.