Borsmenta

Borsmenta

700 Ft

A frissesség íze.

Elfogyott

Cikkszám: CS-MENTA-GAB-024.
Tömeg 0,5 kg
Faj

Bio besorolás

csomagolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Borsmenta bio fűszer és gyógynövény

A borsmenta bio fűszer és gyógynövény lágy szárú, évelő, gyors növekedésű, 30-70 cm magas.

Bár virágai kicsik, magas nektártartalmuk miatt vonzzák a méheket és pillangókat.

 A téli fagyot jól tűri, kedveli a gazdag, mélyrétegű talajokat és viszonylag vízigényes.

Elviseli az árnyékot, sőt fenyők alatt is él.

Magyarországon ismert, elterjedt, mint teanövény. Az egyik legerősebb ízű menta.

Használata igen egészséges, mert emésztési zavaroknál, felfúvódásnál, epegyulladásnál, menstruációs zavaroknál nagyon jó szolgálatot tesz. Teáját főleg görcsoldásra, felfúvódásoknál alkalmazzák, egyéb drogokkal együtt nyugtatóként is, vagy egyszerűen csak kellemesen hűsítő ízéért isszák. 

A borsmenta szeszes kivonatát lumbágó, izomfájás esetén bedörzsölő szerként alkalmazzák. A hagyományos gyógyászatban hányinger csökkentésére, emésztési zavarok kezelésére használták. Ajánlják még közérzet javítónak, illetve az agyműködés serkentésére.

Fűszernövényként salátákhoz, gyümölcssalátákhoz, pulyka töltelékébe, szószok, mártások, teák, likőrök, koktélok, gyümölcslevek ízesítésére használják. Kandírozott leveleivel édes ételeket díszíthetünk. 

Kozmetikai készítményeknek is alkotója.

Figyelem! Gyöktörzsével gyorsan terjed!

Fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántáink

Minden gyógy- és fűszernövény palántánk vegyszermentes bio minősítésű kertészetéből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

A borsmenta palántáinkat (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.