Brokkoli mag

Cikkszám: BioV-BROKKOLI-RD564.
Kategóriák: , .

Brokkoli mag

540 Ft

A legegészségesebb káposztaféle csíranövény.

27 készleten

A bio csíra, mikrozöld brokkoli mag nagyon sok hasznos anyagot tartalmaz, ami miatt a rákmegelőzésben van fontos szerepe. Fűszeres ízű.

Tömeg 0.02 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Bio csíra, mikrozöld brokkoli mag

A bio csíra, mikrozöld brokkoli mag  nagyon sok hasznos anyagot tartalmaz, amely miatt a rákmegelőzésben és kiegészítő kezelésében is kiemelkedő szerepet játszik. Ezt a glükorafanin, (amely a szulforafán nevű hatóanyag előanyaga) teszi lehetővé. A szulforafán erős antioxidáns hatású, tehát védi a sejteket a szabad gyökök károsító hatásaival szemben.

Csíraként az egyik legnagyobb ásványi anyag és vitaminforrás. A-, B-, C- és E-vitamint tartalmaz igazán nagy mennyiségben, illetve Béta-Karotint, amely az A-vitamin provitaminja. Kalcium-, kálium- és magnéziumtartalma nagyon magas, melynek köszönhetően a vízháztartás stabilizálja és vérnyomáscsökkentő hatása is van.

A brokkoli csíra mag rendszeres fogyasztásával csökkenthetjük a szívroham kockázatát, a benne lévő anyagok védik a vér- és nyirokereket. Méregtelenítő kúrákban is intenzív segítséget nyújt, érdemes alkalmazni.

Kellemes, fűszeres íze miatt sokan szeretik és javítja az étvágyat.

Kiszerelés: 15 g

Képződő klorofill tartalma miatt érdemes mikrozöldként termeszteni.

A növények a fotoszintézis során speciális molekulák, klorofillek segítségével kötik meg a napfény energiáját. Ez a molekula szinte teljesen megegyezik az emberi vérben levő hemoglobinnal, ami testünk oxigén ellátásárt felel. A különbség a központi elemben van, amely a növényekben magnézium, az emberi hemoglobinban pedig vas.

Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a klorofill fontos fitonutriens (emberi egészségre jótékony hatása van).

A klorofill segíti az emberi vérképzést, emeli az oxigénszintet és javítja a keringés hatékonyságát, a sejtek ellátását tápanyagokkal.

Másik különleges képessége, hogy megköti a szervezetben levő mérgező nehézfémeket, amelyek a környezetszennyezés miatt egyre nagyobb mennyiségben kerülnek szervezetünkbe, ahol felhalmozódnak és sok betegség melegágyát képezik. A klorofill molekula közepén egy bioaktív magnézium ion található, amely savas közegben (pl. gyomorsav) felszabadul és lehetővé teszi más fém (pl. nehézfém: ólom, kadmium stb) beépülését. Az így kötött nehézfém pedig már képes kiürülni a szervezetből-

bio brokkoli csíra előállítása:

A magvakat felhasználás előtt öblítsük le, majd langyos vízben áztassuk 12 órán át. Ismételt leöblítés után terítsük a magvakat vékonyan a csíráztató edény lyukacsos tálcájára és az alsó edényt töltsük tele vízzel. (Nedves szűrőpapírra is tehetjük) Tartsuk az edényt 18-20 fokon világos, de ne napfényes helyen. Napi 1-2 alkalommal öblítsük le a csírákat langyos vízzel. A kész csíranövényeket hűtőben 3-4 napig frissen tarthatjuk. A termék nem alkalmas házikerti termesztésre!

bio brokkoli mikrozöld előállítása:

Finom íze miatt, sok mikrozöld keverék “megízesítője”. Az enyhe ízű saláta keverékeknek karaktert ad. Szinte bármivel társítható. Akár többszöri vágással is hasznosítható mikrozöldként. Bio földbe kell elvetni és enyhén nyirkosan tartani. 14-18 nap után fogyasztható.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.